Materialet kan nedbrydes inden for 90 dage og kan ligeledes komposteres derhjemme

Den skotske biotekvirksomhed CuanTec planlægger at erstatte plast mademballage med et bionedbrydeligt materiale, der er udvundet fra skaldyrsaffald. Materialet er lavet af en naturlig biopolymer afledt af gærende skaldyrrester.

Dette er ikke første gang, at et biprodukt fra fødevareindustrien bruges til fødevareemballage. Dog er CuanTecs biologisk nedbrydelige indpakning muligvis blandt de første til at blive et konkurrencedygtigt alternativ til plastindpakning. Med 12,7 millioner ton plast, der kommer ind i havet hvert år, er innovationer som disse værdifulde.

Fermenteringsprocessen, der ligner alkohol eller yoghurt, giver anledning til en naturlig biopolymer kaldet Chitin. Chitin omdannes derefter til et mere formbart materiale kendt som Chitosan, der bruges til at fremstille den klare madindpakning.

Mens produktet stadig er i forskningsstadiet, kan det bionedbrydes inden for 90 dage og vil kunne komposteres derhjemme. Waitrose supermarkedekæde har allerede vist interesse og vil muligvis bruge den nye emballage, til indpakning af fisk.

Kilde: www.cuantec.com

Kontakt: cuantec.com/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove