Adgang til bæredygtig mode bliver langt lettere med denne e-handelsplatform, der udelukkende består af bæredygtige brands

Modeindustrien er en kæmpe miljøsynder. Det enorme tøjforbrug er et stort miljøproblem, for hvert enkelt beklædningsdel laver et miljøaftryk. Det gælder lige fra økologisk bomuld til polyester, for der er fordele og ulemper ved både naturfibre og kunststoffer.

Innovationer inden for branchen søger ofte at hjælpe forbrugerne med at løse disse problemer. Et eksempel, der allerede er dækket her på ecolove, er sko fremstillet af bæredygtige materialer. Nu forsøger en platform at hjælpe forbrugerne, med at shoppe bæredygtigt.

Antibad er en e-handelsplatform startet af den tidligere indkøber hos Burberry, Agatha Lingott. Lanceringen i april 2018 var drømmen om at skabe “et samlingspunkt på tværs af både vintage og nye brands”. Hun ønskede også specifikt at modbevise ideen om, at bæredygtig mode ikke er så glamourøs eller attraktiv som mainstream mode. Webstedet fungerer som en online platform for mere end 25 uafhængige designer brands. Disse spænder fra etablerede amerikanske brands til mindre kendte.

Produkterne er også forskellige fra fodtøj til badetøj, denim til kontorbeklædning. Men hvad de alle har til fælles, er deres overvejelse for deres miljøpåvirkning og bæredygtighed. Antibad er meget selektivt med de brands, de sælger, og laver en dybdegående analyse for at sikre, at alle brands virkelig er bæredygtige. Et problem, som de ofte rammer, er for eksempel virksomheder, der anvender dele fra genvundne stoffer, men også delvist syntetiske og dermed ikke helt er bæredygtige.

Varerne leveres med en ‘Why It’s Good’ -label. Dette forklarer de bæredygtige aspekter, som om det er lavet af en håndværker; om det er et fair-trade-produkt, eller hvis beklædningsgenstanden er mere end 95 procent økologisk, vegansk eller fremstillet ved hjælp af genanvendt stof.

Mange forbrugere kan være interesserede i bæredygtig mode, men syntes det kan være en jungle for dem, at finde frem til de bæredygtige varer. Websites som Antibad gør arbejdet for sådanne potentielle kunder, hvilket gør bæredygtig mode langt mere tilgængelig.

Kommer denne niche til at udfordre de traditionelle modeforretninger?

Kilde: www.antibadstore.com
Kontakt: www.antibadstore.com/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove