Skoproducent skaber såler lavet af et bæredygtigt plantebaseret materiale og opfordrer andre virksomheder til at gøre det samme

Et af råmaterialerne i skosåler er EVA, et skum lavet af råolie. EVA kan ikke genbruges og er forurenende, hvilket betyder, at skosåler typisk er skadelige for miljøet. Nu har skoproducenten Allbirds lanceret sine Sugar Zeffer-flip-flops, der har såler lavet af et nyt bæredygtigt materiale.

Den nye teknologi SweetFoam bruger sukkerrør, et materiale, der kommer fra en plante og kan genbruges. SweetFoam blev oprettet i samarbejde med det brasilianske petrokemiske firma Braskem. Deres carbon negative teknologi er et miljøvenligt alternativ til EVA skum og Allbirds planlægger at bruge det på tværs af alle produkter. Udover at skabe en bæredygtig skosål, sørger firmaet også for at råmaterialet anskaffes på etisk vis. Alle sukkerarter, der anvendes til fremstilling af SweetFoam, skal certificeres af Proforest – et nonprofitfirma, der verificerer naturressourcerne, bliver fremskaffet bæredygtigt.

Sugar Zeffer flip flops fås i fire farver og koster 35 USD / 230 DKK. De har også udskiftelige stropper, som kunderne kan købe separat. Mens flip-flops kun er til salg i en begrænset periode, er Allbirds SweetFoam-teknologien frit tilgængelig for andre skoproducenter og virksomheder. De håber, at andre virksomheder vil følge med på det, og bidrage til at reducere skoens fodaftryk. Derudover ved at tilbyde grønne værdier til en overkommelig pris, kan forbrugerne vælge at støtte miljøvenlige produkter uden ekstra omkostninger.

Kilde:  www.allbirds.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove