Verdenshavene forventes at indeholde mere plastik end fisk inden år 2050, og det har sat initiativer i gang for bæredygtige og miljøvenlige alternativer.

Bionedbrydelig plastik har længe været set som et grønnere alternativ, men i en ny undersøgelse fra FN viser det sig, at denne type plastik gør minimalt – hvis noget overhovedet – for at beskytte vores jord og havlivet.

”Plastik mærket som ’bionedbrydeligt’ er ikke hurtig til at nedbryde i havet,” fortæller rapporten som blev udgivet mandag.

Den bionedbrydelige plastik, som anvendes til indkøbsposer, vandflasker og madcontainere, er designet til at være mindre holdbar og i stand til hurtigt at nedbrydes i miljøet.

Men ifølge FN er problemet, at de forhold der skal være tilstede, for at denne type plastik kan nedbrydes, næsten kun eksisterer i industriel kompostering – og altså ikke i havet.

Leder af forskningen, Jacqueline McGlade, beskriver den nedbrydelige plast som værende en ”god intention, men forkert,” skriver The Guardian.

”Mange typer plastik mærket som bionedbrydelig, som for eksempel indkøbsposer, vil kun nedbrydes i temperaturer på 50 grader celsius og det er ikke havet,” fortsætter McGlade.

FN anslår at den globale produktion af plastik voksede med 4 procent fra 2013 til 2014, til over 311 millioner tons. Heraf ender mindst 8 millioner tons i havet hvert år – det svarer til at en skraldebil læsser en vognfuld plastik af i havet hvert minut.

Så tænk en ekstra gang, næste gang du rækker ud efter de bionedbrydelige plastikposer. Vi er nødt til at gøre meget mere end det, for at redde havene.

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: The Guardian