I de sidste 12 år har det været forbudt for fjerkræproducenterne at fodre deres kyllinger med gensplejset foder, f.eks. i form af genmodificeret soja. Men den danske fjerkræslagtebranche har valgt at ophæve dette forbud per 1. februar 2014.

Fjerkræslagtebranchen hævder at årsagen bag ophævelsen af dette forbud er en kombination af flere ting. Forbrugerne virker til at være blevet mindre kritiske over for genmodificeret foder, men også det faktum at det er blevet svære at få fat i foder som ikke er genmodificeret.

Omkring 80% af verdens soja produktion i 2012 var genmodificeret, da soja er en vigtig ingrediens i dyrefoder, betyder det at prisen på ikke-genmodificeret soja stiger. Resultatet af denne ophævelse betyder at de omkring 120millioner slagtekyllinger i Danmark fremover vil blive fodret med foder hvor hovedingrediensen er genmodificeret soja.

Men kundekravet har også ændret sig. Forbrugerne som handler ind hos de store supermarkeder som f.eks. Coop, har siden 2003 accepteret at sælge svinekød fra landbrug hvor der bliver fodret med genmodificeret foder. Supermarkederne mener at forbrugerne har et alternativ, de skal blot købe økologisk kød hvis de ønsker at undgå kød fra dyr som har spist genmodificeret foder.

Forbrugerrådet Tænk opfordrer sammen med Greenpeace til at man mærker kødet, så forbrugeren får et reelt valg. Forbrugeren bør have et direkte valg, så de har muligheden for at påvirke henholdsvis produktion og brugen af genmodificerede afgrøder.