chokoladefondantkage

Chokoladefondantkage er en nem og lækker opskrift som egner sig rigtig godt til når der kommer gæster. Chokoladekagerne skal være iskolde når de sættes i ovnen for at opnå at de er bløde og flydende i midten(3-4 timer på køl). Kagedejen kan derfor med fordel laves dagen inden.

Chokoladefondantkage

 8-10 stk

  30 minutter

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 250 g rørsukker
  • 100 g hvedemel
  • 8 æg
  • 2 stk fintrevet skal af øko-appelsin

Tilbehør:

  • Friske bær / frugt

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret i en gryde ved svag varme og sluk derefter for varmen.
  2. Smør portionsforme i str. 8-10 cm med smør el. neutral kokosolie.
  3. Bræk chokoladen i små stykker og lad dem smelte i det lune smør, mens du rør i massen.
  4. Pisk æg og sukker tykt og skummende med en håndmikser, cirka 5-7 minutter. Hæld herefter smør-chokoladeblandingen i og pisk forsigtigt videre.
  5. Tilsæt den revet appelsinskal.
  6. Sigt melet i, og vend det forsigtigt i dejen så den forbliver luftig.
  7. Tænd ovnen på 200 g. og bag formene i den varme ovn i 10-12 minutter.

Serveringsforslag:

  1. Vend kagerne forsigtig ud på en tallerken og anret med friske bær / frugt.