Carpaccio med artiskok

Alt økologisk kvæg kommer på græs fra den 15. april til den 1. november.

Dyrene skal være på græsningsarealet minimum seks lyse timer dagligt. Det afhænger dog af, om vejrforholdene og dyrenes fysiske kondition tillader det. Syge kreaturer kan i perioder opholde sig på stald. Når dyrene er ude, skal der være adgang til læ og skygge. For ikke-økologiske køer er der ingen krav, og kun ca. 16 % af dem kommer på græs.

Kilde: Økologisk Landsforening

Carpaccio med artiskok

 4 personer

 20 minutter

Ingredienser

  • 12 skiver carpaccio
  • 4 babyartiskokker
  • Olivenolie
  • saften fra 1 citron
  • 1 bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Rul carpaccioskiverne til små lange rør.
  2. Bøj de yderste seje blade bagover, og knæk dem af den friske artiskok skær toppen af med en skarp kniv.
  3. Skræl artiskokken med kniven, så artiskokken til sidst ligner en lukket kogle, og du når ind til hjertet halver artiskokken, og fjern “skægget” (hårene) med en lille spids kniv, eller grav dem ud med en teske. Snit det friske hjerte fint, og drys det over carpaccioen dryp lidt olie og citronsaft over.

Pynt:

Skyl persillen, hak den fint, og drys over.