broccolisuppe med kammuslinger

Broccoli indeholder en række vitaminer og mineraler

De mest almindelige er anført nedenfor.

  • Vitamin C: En antioxidant, vigtig for immunfunktion og hudens sundhed. En halv kop rå broccoli (45 gram) giver næsten 70% af det anbefalede daglige indtag.
  • Vitamin K1: Broccoli indeholder store mængder vitamin K1, hvilket er vigtigt for blodpropper og kan fremme knoglernes sundhed.
  • Folat (B9): Særligt vigtigt for gravide kvinder, folat er vigtigt for normal vævsvækst og cellefunktion.
  • Kalium: Et væsentligt mineral, der er gavnligt for blodtrykskontrol og forebyggelse af hjerte-kar-sygdom.
  • Mangan: Dette sporelement findes i store mængder i hele korn, bælgfrugter, frugt og grøntsager.
  • Jern: Et vigtigt mineral, som har mange vigtige funktioner i kroppen, såsom transport af ilt i røde blodlegemer.
    Broccoli indeholder også mange andre vitaminer og mineraler i mindre mængder.

Broccolisuppe med kammuslinger

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 100 g kartoffel i små terninger
  • kokosolie til stegning
  • 400 g broccoli i mindre buketter
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • salt

Kammuslinger:

  • 6 store kammuslinger
  • lidt olie til stegning
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • salt
  • ¼ bundt forårsløg, fintsnittede

Tilbehør:

  • fuldkornsbrød

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg, hvidløg og kartoffel i lidt kokosolie. Det skal ikke tage farve, men kartoflerne skal blive næsten møre, så rør imens.
  2. Kom broccoli ved; lad den lige få varmen, og hæld så væde på.
  3. Lad suppen koge under låg i ca. 10-15 minutter, eller til broccolien er helt mør.
  4. Blend suppen med en stavblender, og smag til med salt.
  5. Fjern imens den lille muskel på siden af kammuslingerne. Dup muslingerne tørre med køkkenrulle, og steg dem i lidt kokosolie på en varm pande i ½-1 minut på hver side. Vend dem, så snart de er gyldne. Kom citronsaft på, og krydr med salt.
  6. Servér suppen i dybe tallerkener med kammuslinger i, toppet med forårsløg og med groft brød til.