Boghvedeboller (Glutenfri)

Boghvede omtales ofte som en kornsort. Faktisk er boghveden en bogagtig nød, der pga. dens sammensætning og forarbejdning anvendes som korn. Boghvede har en alsidig anvendelse og er sin helt egen smagsmæssigt. Boghvedemel er f.eks. godt til grød, blinis eller til bagning.

Boghvedeboller (Glutenfri)

 12 personer

 1 time & 30 minutter hævetid

Ingredienser

  • 100 g boghvedegryn
  • 200 g boghvedemel
  • 350 g majsmel
  • 2 1/2 dl mælk / mandelmælk
  • 2 1/2 dl vand
  • 25 g gær
  • 25 g smeltet smør/ghee
  • 1 spsk agave sirup
  • 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Kog mælk, boghvedegryn og salt til en lind grød og lad den afkøle.
  2. Rør gæren i vandet og tilsæt sirup, smør,  boghvedemel og grøden.
  3. Ælt dejen sammen med majsmelet og lad den hæve i 30 min.
  4. Slå dejen sammen, form den til 12 boller og lad dem hæve under et klæde i 30 min.
  5. Rids et kryds i toppen af hver bolle, drys med mel og bag bollerne ved 180 g i 15 min.