Papir indeholdende glukose og honningplantefrø kan hjælpe med at beskytte den faldende bibestand

Bestøvning er med ganske få undtagelser en absolut nødvendig­hed for befrugtning af frøanlæggene til sikring af artens fortsættelse, og vi er afhængige af bier til at bestøve de forskellige planter, herunder frugt og grøntsager. Der er forskellige biarter som foretrækker bestemte blomsterarter.

Flere faktorer forårsager imidlertid, at bibestanden falder. For eksempel er den stigende brug af pesticider og tabet af levesteder på grund af industrialisering. Som følge af disse ændringer rejser bier længere afstande for at søge efter planter, hvilket fører til udmattelse og død. En ny innovation, der skal hjælpe med at redde den faldende bibestand, er et biologisk nedbrydeligt papir, der giver energi til bier.

Bee Saving Paper er et projekt af Saatchi & Saatchi IS Warszawa i samarbejde med City Bees. Papiret blev udviklet med Manufaktura Papieru Czerpanego w Kobyłce, og andre fagfolk inden for entomologi og papirhåndværk. Papiret indeholder glucose og Lacy Phacelia honningplantefrø, og giver energi til bier. Med kun 0,5 kg af denne glucosepasta kan tusindvis af bier fodres. Derudover har papiret en vandbaseret UV-maling; og denne maling giver papiret et mønstre som skaber et syn for bierne der ligner en pollenfyldt eng.

For at udføre en feltprøve, udførte biavleren Łukasz Kaczorowski, der mistede mere end 95 procent af hans bibestand, en test med Bee Saving Paper. Med denne test søger Bee Saving Paper nu at samarbejde med større mærker, om at hjælpe ​​den faldende bibestand for at øge bevidstheden om betydningen af ​​bier på vores planet.

Se demo video:

Vi har tidligere offentliggjort mange innovationer, der har til formål at hjælpe bibefolkningen. Et eksempel er 3D trykte robotblomster, der indeholder pollen og nektar.

Hvilke andre innovationer kan hjælpe med at beskytte de biologiske processer på vores planet?

Kilde: www.beesavingpaper.com
Kontakt: www.beesavingpaper.com/contact

Forfatter: Redaktionen på ecolove