En australsk kunstner har lavet 3D-trykte robot blomster for at hjælpe med at redde den faldende bi-bestand

I Brisbane har den australske baserede nye mediekunstner, Michael Candy overført sin interesse for robotter til en potentiel livlinje for bier.

Bestøvning af afgrøder fra bier er afgørende for menneskers fødevareforbrug, og bier over hele verden lider. Den faldende bi-betand verden over, spænder lige fra mystiske dødsfald i bistaderne til skiftende levesteder.

En række projekter søger nye måder for at hjælpe med at støtte bi-bestanden på. Et eksempel er et wifi overvågningssystem af bistaderne, som hjælper mindre områder eller personlige overvågning for at sporer bistadernes sundhed, til en pris der er lavere end den kommercielle satellitovervågning.

For at overvåge bierne i luften udvikles dronepestiner for at reducere mængden af ​​arbejde, der kræves af hver bistade for fortsat vækst af afgrøder.

Nu, med Candy´s robot blomster, kaldet Syntetisk Pollenizer, får bier et andet aspekt af støtte. Med pesticider og andre ukrudts bekæmpningsmidler, der skader mange bi-bestande, kan de nye robot blomster være en meget sikrere måde at sikre biernes bestøvning på.

Det syntetisk bestøvningssystem er designet til at blive installeret i midten af rigtige planter, for at opmuntre bierne til at bruge det. Hver blomst indeholder pollen og nektar, og de 3D-trykte kronblade er modelleret på rapsfrøplanten. Candy har i øjeblikket arbejdet på systemet i tre år. Han har gennemgået flere gentagelser af projektet, for at få farven og formen helt rigtig for at tiltrække bierne.

Blomsterne bruger et mekanisk netværk til at skubbe syntetisk nektar til blomsterne for at tiltrække bierne. Når de lander på blomsten, optager bierne pollen som de normalt ville have på en rigtig plante. Candy brugte bikupefælder til at indsamle nok pollen til brug i robotstrukturerne, som regulerer mængden, der frigives til hver blomst.

Kilde: www.michaelcandy.com
Kontakt: www.twitter.com/MichaelCandy

Forfatter: Redaktionen på ecolove