Bananpandekager (Glutenfri)

Nogle mennesker har tendens til at være sukker-forskrækket, også når det kommer til frugtsukker. Derfor undgår de ofte bananer, da de har et højt indhold af frugtsukker.

Læs her hvorfor bananer er sunde

Bananpandekager (Glutenfri)

 8 stk.

 20 minutter

Ingredienser

  • 1 æggehvide, pisket stiv
  • ¼ kop rismel
  • ¼ kop kikærtemel
  • 1 spiseskefuld bagepulver
  • 2 spsk arrowroot stivelse∗
  • ¼ kærnemælk
  • ¼ kop mælk
  • knivspids salt
  • 2 spsk ahornsirup
  • ¼ tsk vanille
  • smør eller kokosolie til stegning
  • 1 banan i tynde skiver, valgfri

∗Arrowroot er en let fordøjelig spiselig stivelse udvundet af knoldede, underjordisk, krybende jordstængler som tilhører Marantaceae plantefamilien.

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehvide stiv. Sæt til side.
  2. I en mellemstor skål, piskes rismel sammen med kikærtemel, bagepulver, og arrowroot pulver.
  3. I en stor skål, piskes kærnemælk sammen med mælk, salt, ahornsirup og vanille.
  4. Tilsæt de tørre ingredienser i til den våde masse og bland dem sammen til en ensartet dej, og tilsæt æggehviden til sidst.
  5. Varm en stor sauterpande over medium varme. Når panden er varm, tilsættes lidt fedtstof og drej panden for at fordele dejen jævnt.
  6. Top herefter hver med et par skiver af banan (valgfrit).
  7. Steg dem i 2-3 minutter, eller indtil du ser bobler i dejen og undersiden er let gyldent. Vend og steg dem på den anden side i yderligere 1-2 minutter.
  8. Serveres med smør og ahornsirup.