Banankage (Glutenfri)

Denne banankage er bagt med boghvedemel. Boghveden en bogagtig nød, der pga. dens sammensætning og forarbejdning anvendes som korn. Boghvedemel kan bruges til grød, blinis eller bagning og er fri for gluten.

Banankage (Glutenfri)

 10 personer

 45 minutter

Ingredienser

  • 200 g rørsukker / kokossukker
  • 4 æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 180 g boghvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 375 g banan
  • 100 g smeltet og afkølet smør
  • 100 g groft hakket mørk chokolade ( kan undlades )

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader. 
  2. Sukker og æg piskes luftigt og hvidt.
  3. Bland bagepulver, vaniljesukker og mel sammen og vend det hele ned i æggemassen.
  4. Tilføj smørret, moste banan og chokoladen.
  5. Rør godt rundt og hæld massen i en smurt bageform ca 20 cm ø.
  6. Bag kagen i ca. 35 minutter, og lad den køle af med en rist.