Nu markere Kina sig også i kampen mod forureningen med dette bambus-hus, som er designet til at sænke CO2-udledningen

Kina har en hurtigt voksende økonomi og er en af ​​verdens største befolkningsgrupper, så det er blevet vigtigt for dem at arbejde mod en mere bæredygtig udvikling, for netop at reducere CO2-udslippet.

Dette innovative eksempel, hvor bambus bliver brugt viser hvordan nationen skubber grænserne for miljøvenlig arkitektur.

Bambus er bredt tilgængelig i Baoxi, så det er derfor heller ikke overraskende at et bæredygtigt hus lavet af bambus er blevet skabt. Bambusplanten absorbere mere kuldioxid end andre planter og træer i løbet af dets livscyklus, og den er klar til at blive brugt til byggeri efter cirka tre år, samtidig er den af ​​de hurtigst voksende planter i verden.

Bambushuset designet af Studio Cardenas, bruger en kombination af grundvand og en geotermisk varmepumpe til indendørs opvarmning og afkøling. Denne metode udnytter jordens naturligt stabiliserede temperaturer, hvilket gør det muligt at være mindst 25 procent mere energieffektivt end konventionelle systemer.

Jordvarmepumpen og grundvandssystemet er også rapporteret til at bruge omkring 15 procent mindre energi end traditionelle køleanlæg. Udover materialets naturlige egenskaber er konstruktionen konstrueret til at være tørmonteret for at undgå svækkelse af bambussen gennem perforering, og det giver også mulighed for let udskiftning af bambusrør.

Aluminiumsforbindelserne er lette og nemme at montere. Konstruktionen er hurtig at bygge, hvilket gør det til en nem og bæredygtig metode i boligindustriens udvikling. Huset blev designet og bygget som en del af den internationale bambus biennale.

Bambus konstruktion
Bambus konstruktion

Kilde: www.studiocardenas.it
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove