Nogle hollandske studerende har bygget en batteridrevet bil fremstillet af bio-kompositmaterialer

I dagens verden ser vi dagligt folk som tager kampen op for at bevare miljøet – det næste skridt fremad i miljøvenlige produkter er denne bionedbrydelig bil.

Studerende ved Eindhoven University of Technology i Holland har designet og bygget en letvægts bil ved hjælp af harpiks afledt af sukkerroer og lokalt dyrket hørfrø. Kun hjul og suspension er lavet af konventionelle materialer. Bilen, som kun vejer 310 kg, har plads til fire og er blevet certificeret af den hollanske køretøjsmyndighed som værende værdibesparende.

Bilens karosseri består af bioplastik afledt af sukkerroer, der er dannet i en bistade lignende struktur og stablet mellem to ark af hørfrøbaseret biokomposit. Dette skaber et forhold mellem vægt og styrke som glasfiber, der ved hjælp af naturlige materialer er bæredygtigt fremstillet. Bilens skærme er også lavet af de hørfrøbaserede biokompositplader. Bilen, kaldet Lina, drives af lithium-ion-batterier og bruger to DC-motorer.

Bistadestruktur
Bistadestruktur

Selvom den bionedbrydelig bil endnu ikke har bestået kollisionsprøver, kan den måske udgøre en ny indsats for at tackle klimaændringer. Batteridrevne biler udsender ikke kuldioxid, men de bruger stadig en enorm mængde energi til fremstillingen – energi, der kommer fra brændende brændstoffer, der frigiver CO2.

Imidlertid kan biler som Lina i fremtiden inspirer andre bilproducenter til at blive mere bæredygtige!

Kilde: www.tue.nl
Email: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove