Grillet Auberginer

Længe værdsat for sin dybe lilla farve, blanke skønhed samt dens unikke smag og tekstur, er auberginer tilgængelige hele året rundt, men de er allerbedste fra august til oktober, når de er i sæson

Aubergine tilhører natskyggefamilien af grøntsager, som også omfatter tomater, paprika og kartofler. De vokser på en måde meget som tomater, der hænger fra vinstokke af en plante, der vokser flere meter i højden. Mens de forskellige sorter varierer lidt i smag og tekstur, kan man generelt beskrive aubergine som en behagelig bitter smag og svampet tekstur.

Aubergine er en helt naturligt under for dit hjerte. Dens fiberindhold, kalium, C-vitamin, B6-vitamin og phytonutrients er gode allierede til et sundt hjerte.

Grillet auberginebøffer

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine i 1 cm tykke skiver
  • lidt hvedemel evt. boghvedenel ( glutenfri )
  • 1 æg, pisket
  • 2 dl pankorasp eller grov rasp
  • kokosolie til stegning
  • flagesalt
  • 1 løg, hakket
  • 3 fed hvidløg, hakkede
  • 1 æble, revet
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 4 dl grøntsagsbouillon eller vand
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • salt

Tilbehør:

  • kogte ris, gerne fuldkornsris
  • plukket koriander
  • hakkede peanuts
  • gari (sushi-ingefær)

Fremgangsmåde

  1. Sautér løg, hvidløg og æble i lidt olie i en varm gryde.
  2. Kom karry og gurkemeje på og derefter bouillon eller vand.
  3. Lad saucen simre i 10 minutter under låg. Blend saucen med en stavblender. Kom yoghurt i, og smag den til med salt.
  4. Vend aubergine-skiverne i mel, æg og rasp.
  5. Steg dem i rigeligt olie ved middelhøj varme, til de er gyldne og møre, ca. 3-4 minutter i alt.
  6. Lad dem dryppe af på en rist, og drys med salt.