Et nyt vand kondensations system kan give drikkevand udelukkende fra vedvarende energikilder

Et voksende problem i dagens verden er tilgangen til rent drikkevand, selv i udviklede lande hvor vandkilder ofte indeholder høje antal af mikro-plastik. This innovative new system could be a solution to future water shortages. Dette innovative nye system kunne være en løsning på fremtidige vandmangel.

Ledet af arkitekt David Hertz, et partnerskab fra USA kaldet Skysource / Skywater Alliance har udviklet et system til at høste drikkevand fra luften. WEDEW kombinerer varm og kold luft for at skabe kondens. Denne metode kan generere 2000 liter drikkevand om dagen. Vandet opbevares derefter i forsendelsesbeholdere for nem transport.

WEDEW, som står for wood-to-energy, deployed emergency water, bruger ikke kun 100 procent vedvarende energi, men er også carbon negativ. Det betyder, at det faktisk skaber mere energi end det bruger. Denne overskydende energi kunne investeres tilbage i lokalsamfundet ved hjælp af systemet. Designerne siger også, at det kan fungere i ethvert klima.

Holdet bag det succesfulde og miljøvenlige systemdesign vandt Water Abundance XPRIZE. Denne organisation søgte at finde en erstatning for de CO2-dyre vandproduktionssystemer, der aktuelt er i gang. Hertz og hans team kan godt have fundet den perfekte løsning.

At skabe alsidige systemer som dette, der fungere i ethvert klima, er en nøglefaktor, når man skaber fremtidssikker teknologi. Med foranderlige miljøer over hele verden, er innovationer der kan fungere effektivt under forskellige omstændigheder, meget værdifulde.

Kilde: www.skysource.org

Forfatter: Redaktionen på ecolove