Andebryst med bønnesalat

Dyrenes Beskyttelse anbefaler danske ænder. Især de økologiske, fordi de går ude, har adgang til svømmevand og kan snadre løs i græs og grovfoder.

Andebryst med bønnesalat

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser

  • 1 glas kogte kidneybønner
  • 200 g kogte kartofler
  • 200 g grønne bønner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakkede kapers
  • 1 andebryst
  • Salt og peber
  • 1 spsk. olie
  • 100 g skalotteløg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde

  1. Skyl kidneybønner, skær kartofler i tern og damp de grønne bønner let.
  2. Pisk olie, eddike, persille og kapers sammen og vend kidneybønner, kartoffeltern og grønne bønner i.
  3. Krydr andebrysterne med salt og peber og steg det i olien ved middelhøj varme i 7 min. på hver side.
  4. Pil løg og hvidløg og skær skalotteløgene i kvarte og hvidløgene i skiver. Svits løg og hvidløg, til de begynder at tage farve.
  5. Tilsæt siruppen og steg i yderligere 2 min.
  6. Anret bønneblandingen på et fad og læg skiver af andebryst og løgene over og server.