Agurkesalat med æbleeddike

Det er virkelig nemt at lave sin egen agurkesalat, helt uden e-numre og andre grimme tilsætningsstoffer..

Den hjemmelavede agurkesalat kan have en holdbarhed op til 6 måneder hvis ikke mere.

Agurkesalat med æbleeddike

Nettovægt: 550 g 

 20 minutter

Ingredienser

  • 1 dl vand
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 1/2 tsk. salt
  • 4 spsk. rørsukker
  • peber fra kværn
  • 1 agurk

Fremgangsmåde

  1. Kom vand i en gryde og tilsæt sukkeret i det varme vand og rør rundt til det er opløst.
  2. Tilsæt eddike og peber.
  3. Snit agurkerne i fine skiver. Her kan du bruge et mandolinjern eller råkostjern.
  4. Kom agurkerne i en skål og drys dem med lidt salt og bland dem godt. Lad dem ligge og trække i cirka 10 til 15 min.
  5. Fjern overskynde væske fra agurkerne ved at knuge dem i hånden.
  6. Kom agurkerne i et glas med lufttæt låg og hæld eddikeblandingen i og stil glasset i køleskabet i minimum 24 timer.