Nyheder om Økologi Bæredygtighed Klima og Miljø, Video

Adidas udvikler løbesko der kan genbruges

Adidas udvikler løbesko der kan genbruges

Bortskaffelse af sko har en stor indflydelse på miljøet, ligesom fremstillingen, hvor skadelige kemikalier forurene jorden og vandet – Disse drivhusgasser fra skoindustrien er en af de største bidragsydere til global opvarmning

Adidas er den største sportswear producent i Europa, og den næststørste i verden, efter Nike. Det er derfor en glædelig nyhed når Adidas lancere sportssko fremstillet af 100 procent genanvendeligt materiale, der kan omdannes til fremtidige produkter.

Ideen er, at kunderne vil kunne returnere skoene til virksomheden i stedet for at smide dem væk. Når de er kommet retur til virksomheden, bliver de nedbrudt og omdannet til et nyt par.

LÆS OGSÅ:  Derfor bør du spise mandler dagligt!

Futurecraft Loop sko er lavet med genanvendelig termoplastisk polyurethan (TPU) og indeholder ikke lim. Når skoen er slidt og trænger til udskiftning, sendes de retur til Adidas som herefter vasker dem, og maler dem til pellets (små, hårde kugler eller pinde i pilleform). Nå denne proces er færdig, smeltes det til endnu et materiale som kan genbruges til et nyt par sko. 

“At tage plastaffald ud af systemet er det første skridt, men vi kan ikke stoppe der,” siger Eric Liedtke, Adidas ‘bestyrelsesmedlem. “Vores drøm er, at vores sko skal kunne genbruges igen og igen.”

LÆS OGSÅ:  Verdens sundeste is

Firmaet fortæller, at skoene vil opfylde de samme præstationsstandarder som deres andre højtydende atletiske sko. Futurecraft Loop-linjen, herunder retur- og genbrugsprocessen, er ved at blive testet i et beta-program. En godkendt udgivelse er planlagt til foråret / sommeren 2021.

Den miljømæssige bekymring er stor, når det kommer til at lave syntetiske løbesko. En undersøgelse viste at produktionen af ​​et nyt par genererer omkring 14 kilo kuldioxidemissioner, det samme som en 100 watt pære bruger, hvis den blev efterladt til at brænde i en uge. Den samme undersøgelse fastslog, at et typisk par er lavet af 26 forskellige materialer, hvilket gør dem meget vanskelige at genbruge. Adidas synes at have løst dette ved kun at bruge en type materiale, som kan genbruges.

LÆS OGSÅ:  Godt nyt for miljøet - eller ?

Kilde: Adidas

Forfatter: Redaktionen på ecolove

 

Forrige artikelNæste artikel

Skriv et svar