Cashew yoghurt

Dejlig plantebaseret yoghurt som både kan spises om morgenen, og til dressinger. Det er vigtigt at bruge en kraftig blender eller foodprocesser til denne opskrift, så nødderne bliver blendet helt fint – hvis ikke, vil yoghurten blive en smule grynet.

Cashew yoghurt

 1 personer

 10 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl usaltede cashewnødder
  • 1 dl mandler
  • 1,5 dl vand
  • 3 soltørrede dadler uden sten
  • et nip himalyan salt
  • 1 tsk loppefrøskaller/HUSK
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  1. Kom både cashew og mandler i blød i vand natten over.
  2. Næste morgen røres loppefrøskaller og 1 dl vand godt sammen – det tykner efter et par minuter.
  3. Kom nødderne i en blender sammen med 1,5 dl rent vand, dadler og salt, og blend indtil blandingen er helt glat og har en cremet konsistens.
  4. Rør en smule af loppefrø-blandingen i indtil “yoghurten” får en tyk konsistens. Stil det på køl, og lad det blive koldt inden det spises. “Yoghurten” kan toppes med frisk frugt eller sprød mysli inden servering.