Arancini – panerede risottokugler i Marinara sauce

Disse lækre italienske arancini kugler er ikke særlig svære at lave – selvfølgelig skal du først lave risotto, hvilket er lidt tidskrævende, men næste gang du laver din yndlingsrisotto, så gem lidt af risen for at lave disse. Du kan forkorte tilberedningstiden med cirka 25 minuter såfremt du allerede har din risotto parat.

Arancini – panerede risottokugler i Marinara sauce

 4 personer

1 time og 30 minutter

Ingredienser

Risotto: (dette nok til to portioner risotto og cirka 8 arancini kugler – afhængigt af størrelsen)

  • 1/2 medium butternut squash eller græskar skrællet og skåret i små terninger
  • 2 medium løg – finhakket
  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 4 fed hvidløg – skåret i tern
  • Lille kvist rosmarin
  • 1 liter grøntsags boullion
  • 1 1/2 kop Arborio ris
  • 1 tsk chili flager
  • Skal fra 1 citron
  • Saft fra 1 citron
  • Himalayasalt
  • Sort peber
  • 4 tsk næringsgær
  • Stænk hvidvin

Marinara sauce:

  • 2 spsk neutral kokosolie
  • 1 løg – finhakket
  • 3 fed hvidløg – finhakket
  • 10 meget modne friske tomater hakket eller 2 glas hakket tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1/2 tsk tørret oregano
  • 1 tsk havsalt
  • Sort peber
  • Chili flager (valgfrit)
  • 1/2 spsk kokossukker (valgfrit)
  • Frisk basilikum

Arancini kugler:

  • 1 kop brødkrummer ∗lav det evt. selv
  • 3 spsk næringsgær
  • 1 spsk sesamfrø
  • Lidt chili flager

∗ brug lidt gammelt brød ved at tilføje det til din foodprocessor og blitz, indtil du får en fin rasp.

Fremgangsmåde

Risotto:

  1. Tilsæt olie, løg og hvidløg til en dyb pande og steg forsigtigt på lav varme i ca. 10 minutter, indtil det er blødt og brunet.
  2. Tilsæt butternut squash eller græskar til panden og steg i yderligere 5 minutter.
  3. Tilsæt ris, rosmarin og et stænk hvidvin til panden og rør grundigt for at kombinere. Hæld cirka 400 ml boullion i.
  4. Skru varmen lidt op, og fortsæt med at tilføje mere boullion, som risen har absorberet væsken. Gentag indtil risen er kogt, men stadig har lidt bid og squashen er mør.
  5. Tilsæt citron skal og saft, salt, peber, chili flager og næringsgær og rør for at kombinere.

Marinara sauce:

  1. Tilsæt olie og løg til en dyb pande og steg forsigtigt på lav varme i cirka 10 minutter, indtil det er blødt og brunet.
  2. Tilsæt hvidløg og steg i 30 sekunder mere.
  3. Tilsæt tomaterne, tomatpuréen og oregano til panden og lad det simre i 25 minutter.
  4. Tilsæt salt, sort peber og valgfri chili flager og kokossukker til panden og lad det simre i yderligere 5 minutter.

Arancini kugler – cirka 8 stk:

  1. Brug en ske til at tage en del Risotto i dine hænder og rul det til kugler.
  2. Placer kuglerne på en plade klar til panering.
  3. Tilsæt brødkrummer, sesamfrø, næringsgær, salt og chili flager til en skål. Bland for at kombinere grundigt.
  4. Tilsæt hver kugle til blandingen og rul rundt til dækket med blandingen. Gentage om nødvendigt.
  5. Tilsæt neutral kokosolie til en stor dyb stegepande og tilsæt derefter kuglerne. Steg på lav til medium varme i et par minutter på hver side indtil de er sprøde.
  6. Fjern fra panden og læg den på en stor bageplade. Bages i 10 minutter på 180 grader i varmluft eller 200 grader i almindelig ovn.