Lørdag d. 25. juni, åbner Aarhus´s nye marked “Øboderne” beliggende ved uddannelsesinstitutionen Navitas. Marked vi have åbent hver lørdag og søndag sommeren igennem.

Det nye madmarked og markedsplads kan præsentere et bredt udvalg af økologiske varer. Blandt andet vil Samsø´s økologiske grøntsager bliver sejlet direkte fra øen til kajen i Aarhus i anledning af åbningen.

Det er Træskibet Aalekvasen Anna som er lastet med økologiske grøntsager og som kl. 10 lægger til kaj i Aarhus. Det nyrestaurerede skib har normalt base i træskibshavnen i Aarhus, men i denne anledning har skibet taget turen for sejl til Samsø for at hente friske øko-grøntsager til Aarhusianerne.

Hanegal pølser kan nydes og til dessert vil Danmarks første og eneste pandekagevogn Gopa.club, med det økologisk spisemærke i Bronze servere de lækreste pandekager. Hvis det ikke er nok, kan gourmet-is fra Jacob & Jakob måske friste og bagefter kan tørsten slukkes i økologisk fairtrade-kaffe eller øl.

Det er blot for at nævne nogle få producenter, for der vil være en masse økologiske råvarer fra boderne på markedet.

Det handler om økologi

For Christian Willesen og Rene Fürster Simonsen, som er kræfterne bag Øboderne handler det om økologien og som er en central del af projektet.

“Det har hele tiden stået meget klart for os, at maden i Øboderne skal være så økologisk som overhovedet muligt. Vi synes, det er vigtigt at tage et ansvar og støtte op om den økologiske tanke. Vi håber, vi kan inspirere og bidrage til at gøre folk endnu mere bevidste i deres valg af fødevarer”, siger Christian Willesen.

Arrangørerne opfordrer alle økologiske producenter og virksomheder, som kunne tænke sig at være en del af markedet, til at henvende sig via hjemmesiden www.oboderne.dk

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk

Kilde: Økologisk Landsforening