I det moderne samfund produceres der mange fødevare der får leveren på overforarbejdede. Når vi overspiser eller spiser forarbejdede eller stegte fødevarer, eller når som helst vi udsættes for miljøforurenende stoffer eller stress, kommer leveren på overarbejde og overbelastes. Når leveren belastes, kan den ikke behandle toksiner og fedt på en effektiv måde. Der er mange fødevarer, der kan hjælpe med at rense leveren naturligt ved at stimulere leverens naturlige evne til at udskille giftigt affald fra kroppen.

Listen i denne artikel fokuserer primært på fødevarer, der kan hjælpe med at rense din lever. Alt det tager er et par enkle trin for at fremme en sund og normal lever. Vi opfordrer dig til at indarbejde disse lever rensende fødevarer i din kost.

14 fødevarer, der renser leveren

1. Hvidløg 
Kun en lille del af denne stærke hvide krydderurt har evnen til at aktivere leverenzymer, der hjælper din krop til at skylle toksiner ud. Hvidløg indeholder også store mængder allicin og selen, to naturlige forbindelser, der hjælper med leverrensning.

2. Grapefrugt
Højt i både vitamin C og antioxidanter understøtter citrusfrugter som grapefrugt, appelsiner, lime og citroner de naturlige rensningsevner i leveren. Indtag et lille glas friskpresset grapefrugt til at øge produktionen af enzymer der afgifter, det hjælper med at skylle kræftfremkaldende stoffer og andre toksiner ud af kroppen.

3. Rødbeder og gulerødder
Begge er ekstremt høje i planteflavonoider og beta-caroten; spise rødbeder og gulerødder der stimulere og støtte den overordnede leverfunktion

4. Grøn te
Denne lever-elskende drik er fuld af plante-baserede antioxidanter kendt som katekiner; forbindelser kendt for at hjælpe leverfunktion. Grøn te er en lækker og sund tilsætning til enhver kost. Bare husk at grøn te tilbyder fordelene, ikke grøn te ekstrakt. Nogle undersøgelser tyder på, at grøn te ekstrakt kan have en negativ indvirkning på leverenes sundhed. Hold det enkelt og hold dig til drikken for at nyde fordelene.

5. Bredbladet grønne grøntsager
En af vores mest magtfulde allierede i rensning af leveren, er bredbladet grønne grønstager som kan spises rå, kogte eller presset. Ekstremt højt i chlorophyll, suger de miljøgiftstoffer ud af blodstrømmen. Med deres særskilte evne til at neutralisere tungmetaller, kemikalier og pesticider tilbyder disse rensemidler en stærk beskyttelsesmekanisme for leveren.

Inkorporer bredbladet grønne grønstager som bittermelon, rucola, mælkebøtter, spinat, Collard green og julesalat i din kost. Dette vil øge dannelsen og strømmen af galde der fjerner affald fra organerne og blodet.

6. Avocado
Denne næringsrige superfood hjælper kroppen med at producere glutathion, en forbindelse, der er nødvendig for leveren til at rense skadelige toksiner

7. Æbler
Højt i pektin indeholder æbler de kemiske bestanddele, der er nødvendige for, at kroppen kan rense og frigive toksiner fra fordøjelseskanalen. Dette gør det igen lettere for leveren at håndtere den giftige belastning under renseprocessen.

8. Olivenolie
Koldpressede organiske olier som oliven, hamp og hørfrø er for til leveren, når de anvendes i moderation. De hjælper kroppen ved at give en lipidbase, som kan absorbere skadelige toksiner i kroppen. På den måde tager de noget af byrden fra leveren.

9. Alternative kornsorter
Hvis din kost indeholder hvede, mel eller andre standardkorn, er det tid til at foretage ændringer. Og alternative korn som quinoa, hirse og boghvede kan hjælpe. Din lever er din krops filter for toksiner, og hvis du har visse følsomheder, indeholder korn, der indeholder gluten, kun dem. En undersøgelse viste, at personer, som oplevede følsomhed overfor gluten, også oplevede unormale lever enzym resultater.

10. Grøntsager af Korsblomst-familien 
Broccoli og blomkål er gode kilder til glucosinolat, som understøtter enzymproduktion i leveren. Disse naturlige enzymer skylder kræftfremkaldende stoffer og andre toksiner ud af kroppen og kan betydeligt reducere risici forbundet med kræft.

11. Citroner og Lime
Disse citrusfrugter har et højt niveau af vitamin C, hvilket hjælper kroppen med at syntetisere giftige materialer i stoffer, der kan absorberes af vand. At drikke friskpresset citron eller limejuice om morgenen kan stimulere leveren.

12. Valnødder
Højt i aminosyren arginin støtter valnødder leveren af afgiftende ammoniak. Valnødder er også høje i glutathion og omega-3 fedtsyrer, der understøtter normal leverrensning. Sørg for at tygge nødderne, indtil de er flydende, før de sluges.

13. Kål
I lighed med broccoli og blomkål stimulerer indtagelsen af kål  levere afgiftende enzymer, der hjælper med at skylle toksiner ud af kroppen. Coleslaw, kål suppe og surkål er gode retter at tilføje til din kost.

14. Gurkemeje
Gurkemeje er leverens foretrukne krydderi. Prøv at tilføje noget af dette afgiftende vidunder til din næste gryderet, grøntsagsret eller gurkemeje latte for et øjeblikkelig lever boost. Gurkemeje hjælper med at øge leverens afgiftning ved at hjælpe de enzymer, der aktivt skylder toxiner ud fra fødevare

Dette gyldne krydderi smager godt i alle slags retter, men du kan yderligere øge dit indtag med et gurkemeje tilskud. Bemærk at gurkemeje kosttilskud er berygtede for lavkvalitets ingredienser og endda direkte dårlige for kroppe. Køb kun den bedste kvalitet fra de mest anerkendte kilder.

15. Selleri juice
Sellerijuice på en tom mave, stabiliserer mave/tarmkanalen. Renser ud i samme, forbedrer immumforsvaret så vi stille og roligt får det bedre. 70 procent af immumforsvaret sidder i tarmene, så derfor er det så vigtigt me en god fordøjelse.Husk at vente 30 minutter efter indtagelsen af selleri juice inden anden føde indtages.

16. Aloe Vera
Aloe Vera fjerne pesticider fra leveren. Aloe Vera er rig på vitamin A, B12, og E, samt mineralerne calcium og magnesium. Det er også en kilde til essentielle fedtsyrer og enzymer. Aloe Vera er ideel til enhver intestinal lidelse.

17. Vilde blåbær
Vilde blåbær fjerne nervegifte fra leveren. I dag er vilde blåbær anerkendt af ernæringseksperter for deres himmelhøje niveauer af antioxidanter. En af de mest effektive heavy metal detoxing fødevare der findes.

Kilde: Global Healing Center & Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove