Af hensyn til både elever og miljø, kommer Alternativet nu med et forslag til det nye folkeskoleudspil, som de lancerede i sidste uge

Alle skole kantiner skal servere økologisk mad, så tæt på 100 procent som muligt. Dette gavner både vores elever samt miljøet, mener partiets sundhedsordfører.

“Vi vil gerne undgå, at vores børn og unge – vores fremtidsborgere – putter mad i deres krop, som kan være uhensigtsmæssig for deres sundhed i forhold til at indeholde rester af sprøjtegifte eksempelvis. Så for os giver det mening at foreslå økologisk kost af hensyn til den enkelte elevs sundhed og helbred, men i høj grad også i forhold til klimaudfordringerne. Det ligger fuldstændig på linje med vores grønne politik i det hele taget, hvor vi jo ønsker at omstille landbruget til 100 procent økologi i 2030”, siger Alternativets ordfører for sundhed og livskvalitet – herunder børneliv og skoler, Carolina Magdalene Maier.

Københavns kommunes offentlige køkkener, servere allerede næste 90 procent økologisk mad idag, og hun ser gerne at folkeskolerne i Danmark følger trop.

“Vi ved, at det i nogle tilfælde ikke kan lade sig gøre at nå helt op på 100 procent økologi i køkkenerne. Derfor skriver vi ’overvejende økologisk kost’. Men vi mener helt klart, at så meget som overhovedet muligt af maden skal være økologisk”, siger Carolina Magdalene Maier.

Partiet skriver i sit udspil, at ”pointen for Alternativet er at igangsætte en debat om, hvordan skolebørnene overalt i landet får mulighed for at få et smagfuldt, sundt og bæredygtigt måltid til frokost”.

Forfatter: Readktionen på ecolove