Lektor i diæt og ernæring deler hvilke kosttilskud og fødevaregrupper, der kan hjælpe med at holde dig sund

Anden bølge af corona og udsigten til vinterhalvårets sygdomme kan betyde, at vores immunforsvar kommer på overarbejde. Ifølge en amerikansk lektor i diætetik og ernæring Cristina Palacios er kosttilskud og fødevarer rig på visse vitaminer og mineraler afgørende. “De af os, der har en bedre ernæringsstatus, kan bekæmpe sygdommen bedre end andre,” siger Palacios, et fakultetsmedlem ved Robert Stempel College of Public Health & Social Work. ”Vi har konstant patogener, såsom virus og bakterier, der kommer ind i vores kroppe. Hvis vores immunsystem fungerer rigtig godt, bliver vi ikke smittet. ” Hun tilføjer, ”Generelt påvirker ernæring hele vores krop.

Alle kropsprocesser kræver enzymer, og mange vitaminer og mineraler hjælper enzymer med at arbejde bedre. Der er et ordsprog, ‘Vi er, hvad vi spiser.’ Det er sandt. Hvis du vil være sund, skal du indtage visse næringsstoffer. ” Så hvordan holder vi vores immunsystem sundt i løbet af denne tid?

For at kaste lys over sagen var Palacios for nylig vært for et gratis virtuelt webinar for samfundet. Webinaret var en del af en igangværende serie arrangeret af Palacios og et team af kandidatstuderende for at dele information med folk, der forsøger at holde deres familier sunde. Tidligere i år samarbejdede Palacios med et team af internationale eksperter for at udvikle en vejledning, der blev offentliggjort i det officielle tidsskrift for Latinamerikanske Ernæringsforening (SLAN) for at hjælpe frontlinearbejdere med at beskytte deres helbred gennem kosttilskud og mad.

Kosttilskud giver hurtigt boost 

Du kan spise dig til sunde næringsstoffer gennem din mad, men kosttilskud kan med fordel være et supplement, da det er en hurtig genvej til et stærkt immunforsvar. 70-80 procent af kroppens immunforsvar sidder i fordøjelsen, som er forbundet til tarmbakterierne,og netop tarmbakteriebalancen er fundamentet for et stærkt immunforsvar.

Husk søvn og frisk luft 

Det er ikke kun fordøjelsen og vitaminerne, der får immunforsvaret på ret køl – god søvn og frisk luft spiller også en stor rolle. Derfor er det vigtigt, at man får dagslys om dagen og mørke om natten, da det giver hjernen optimale betingelser for dannelsen af hormonet melatonin. Melatonin hjælper med at opretholde en stabil døgnrytme og er dermed også med til at styrke kroppens immunforsvar.

1. Vitamin C. Dette vitamin er blevet hyldet i årevis som en kilde til at hjælpe immunsystemet. Palacios sagde, at C-vitamin er afgørende for helbredet for leukocytter, en type hvide blodlegemer, der hjælper med at bekæmpe infektioner. Det er især vigtigt under en pandemi. Hun anbefaler voksne at tage et supplement på 1000 mg to gange dagligt. Hun anbefalede også at indtage mad rig på vitamin C. Disse fødevarer inkluderer klassikerne appelsinsaft og appelsiner samt andre citronsyre og grøntsager, herunder grapefrugt, jordbær, tomater og tranebær.

2. Vitamin D. Ofte får vi vores D-vitamin gennem solen, men i løbet af denne tid, sagde Palacios, er det en god idé at tage et supplement. Hun tilføjede, at undersøgelser har vist, at lave niveauer af D-vitamin har været forbundet med en større risiko for at udvikle åndedrætsbetingelser hos voksne og børn. Faktisk er undersøgelser begyndt at vise, at mennesker med vitamin D-mangler har en højere risiko for at blive smittet af COVID-19-virussen. Tiden til at handle er nu. Palacios anbefalede voksne tager et supplement af D3-vitamin på 100 mcg dagligt, helst efter aftensmaden. Derudover kan du øge dit indtag af D-vitamin ved at spise fisk og andre fødevarer beriget med vitaminet. For dem, der har en D-vitaminmangel, skal du konsultere din læge eller diætist for en nøjagtig dosering af tilskuddet.

3. Vitamin D. Palacios sagde, at zink er afgørende for normal udvikling og funktion af celler, der formidler en del af immunsystemet. Hun tilføjede, at undersøgelser har vist, at øgede koncentrationer af zink kan hæmme replikationen af ​​vira som poliovirus og SARS-coronavirus. Hun anbefalede voksne at tage et zinktilskud på 40 mg eller mindre en gang dagligt.

4. Selen. Selen er et essentielt spormineral, der er vigtigt for mange kropslige processer deriblandt; vedligeholdelse af hår & negle, et sundt immunsystem og fertilitet hos mænd. Spormineralet er en del af svovlfamilien, og er et stof som indgår i enzymer. Enzymerne er med til at fremme nedbrydningen af et affaldsstof, som dannes når kroppens celler danner energi, ud fra ilt og næring.

Kilde: https://news.fiu.edu/2020/three-vitamins,-minerals-to-boost-your-immune-system-to-fight-covid-19

Foto kilde: Help guide

Forfatter: Redaktionen på ecolove