Vilde blåbær har blåt frugtkød, ej at forveksle med de amerikanske blåbær eller Mosebøllebærret. Disse bær har lyst frugtkød og indeholder mindre antioxidanter.

Vilde blåbær:

En af  verdens mest kraftfulde fødevare der findes gemmer sig på lave, krattede buske, og er de vilde blåbær. Man kan nemt plukke dem ude i de danske skove. De findes langs især hedebakker og i forblæste skove i Jylland, men de kan også findes steder på Sjælland. De vilde blåbær må ikke forveksles med de andre blåbær som, selvom de er gode for dit helbred, ikke tilbyder engang en brøkdel af vilde blåbærs kraft.

Forskellen mellem dyrkede og vilde blåbær er forskellen mellem opdrættet laks og vild laks, eller mellem industrielt oksekød, der er fodret med korn, og de fritgående, græsfodret køer. At bringe kultiverede blåbær ind i dit liv er som at drikke af en papirkop; At bringe vilde blåbær ind i dit liv er som at drikke af det gyldne bæger, som Jesus engang drak af – den hellige gral. Vilde blåbær rummer gammel og hellig overlevelsesinformation fra himlen, der går titusinder af år tilbage. De har tilpasset sig alle udsving i klimaet gennem årtusinder. Deres medfødte intelligens har forhindret dem i at acceptere en monokultur; i stedet trives de med mere end 100 variable stammer, der ligner hinanden, men alligevel har forskellige genetiske sammensætninger, så disse planter aldrig kan udryddes, uanset hvad der kommer i fremtiden.

Mens andre fødeplanter kun kan fortsætte efter en brand, hvis deres frø overlever og genplantes, kan vilde blåbærplanter brændes til jorden, og de vil komme tilbage stærkere end nogensinde. Ingen anden mad på planeten har evnen til at trives under sådanne prøvende forhold. Det er adaptogen nummer et, punktum – selvom det slet ikke er anerkendt som en adaptogen fødevare. I øjeblikket er vilde blåbær anerkendt af ernæringseksperter for deres skyhøje niveauer af antioxidanter. Det går ud over det – de har den højeste andel af antioxidanter af enhver mad på planeten. Oven i købet har disse bittesmå juveler et væld af uopdagede kvaliteter. For det første er de bevæbnet med snesevis af antioxidantvarianter, som videnskaben endnu ikke kender til, sammen med polyphenoler, anthocyaniner, anthocyanidiner, dimethylresveratrol og endnu ukendte co-faktor adaptogene aminosyrer. Når du spiser disse bær, læser deres medfødte intelligens din krop, søger efter potentielle sygdomme, overvåger dine stress- og toksicitetsniveauer og finder ud af den bedste måde at helbrede dig på – det er den eneste fødevare som gør det.

En af de mest effektive tungmetal-afgiftende fødevarer er de vilde blåbær der også er fantastiske til at fjerne alle andre uønsket faktorer. Vilde blåbær er den mest kraftfulde “hjerneføde”, der findes samt den mest potente præbiotikum (præbiotikum er en fødevarekomponent, der ikke kan fordøjes af menneskers eller dyrs fordøjelsesenzymer) der findes, og en stjerne i at genoprette leveren. I det væsentlige tilbyder denne frugt en fordel, der ikke kan opnås fra nogen anden kilde for alle dele af kroppen.

Kilde: Medical Medium.