I fremtiden kan du nippe til en iskold øl uden at føle dig skyldig. Verdens største øl producent, Anheuser-Busch InBev NV, har lovet helt at skifte fra fossile brændsler i 2025, herunder at investere i deres egne vedvarende energikilder.

Den internationale virksomhed ejer 35 brands, herunder Budweiser, budlight, Stella Artois, Busch, Natural light, Michelobe Ultra, Schock top og Goose Island. Selskabet hævder, at det var en tilfældighed, at deres officielle meddelelse blev offentliggjort, samme dag som præsident Trump kom med sin bekendtgørelse, om at demontere præsident Obamas klimapolitik.

“Dette har ingen politiske konnotationer overhovedet,” siger administrerende direktør Carlos Alves De Brito i en erklæring. “Vi synes bare det er godt for vores forretning og miljøet.” 

Skiftet vil kræve en omlægning svarende til 6 terawatt-timer, -nok til at kunne forsyne Spanien i en måned Virksomheden vil begynde ved at installere deres egne solpaneler på deres faciliteter på verdensplan. De har også planer om at installere deres egne anlæg i Mexico, ved at købe 490 gigawatt-timer årligt fra Iberdrola SA, et spansk elselskab, der i øjeblikket er i færd med at opbygge en 220-megawatt vindmøllepark i Puebla, Mexico.

AB InBev er den største øl producent, som forpligter sig til at bruge vedvarende energi i verden.

“Uanset om du brygger øl eller producere biler, er ren og vedvarende energi en smart ting at gøre,” udtaler Jodie Van Horn, direktør for Sierra Club.

“Det er derfor Anheuser-Busch slutter sig til en voksende koalition af næsten 90 virksomheder og 25 amerikanske byer, der har forpligtet sig til at gå all-in på ren, vedvarende energi,” fortsætter Van Horn

Forfatter: Redaktionen af ecolove

Kilde: Independent