Et amerikansk skisportssted er blevet det første i verden til at skifte al dets energiforbrug til solenergi.

Wolf Creek i Colorado bruger nu et område, der spænder over 25 hektar, for at få mest muligt ud af statens eftertragtede 300 solskinsdage om året.

Siden november sidste år har det nye solsystem givet elektricitet til resortet, herunder sine 9 ski lifte. Før overgangen til solenergi, siden 2006, havde resortet brugt vindenergi fra San Luis Valley Rural Electric Cooperative til at drive både vinter- og sommeroperationer. Det samme firma leverer nu solenergi fra det nye Penitente Solar Project.

“I de sidste 12 år har vi arbejdet 100 procent på bæredygtig energi. Vi føler, at det er vores ansvar som virksomhed, og det er noget vi alle bør gøre”, siger Rosanne Pitcher, Wolf Creeks vice president for marketing og salg.

Penitente Solar Project, som blev afsluttet i november sidste år, ligger 80 kilometer. væk fra feriestedet i San Luis Valley, der spænder over 190 kilometer, og nyder godt af meget mere solskin og tørre vejr end Wolf Creek selv. Stedet kan producere en rapporteret 7.000 megawatt-timer om året, hvoraf Wolf Creek har brug for cirka 1.000 megawatt til drift.

Alle Wolf Creek skilifte er drevet af solenergi
Alle Wolf Creek ski lifte er drevet af solenergi

“Solenergi har været fantastisk indtil videre. Vi har ikke haft nogen udfordringer og energien har været konstant. Vi håber, at andre skiområder vil være lige så begejstret som os, for dette potentiale”, fortsatte Pitcher.

Wolf Creek’s bæredygtige indsats stopper ikke med solenergi. Pistemaskinerne der præparerer nysne på pisterne, kører alle på bionedbrydelig vindruekerneolie, og på bjerget er der også tre vandfrie toiletfaciliteter.

Det familieejede skisportssted ligger 130 kilometer øst for byen Durango i Colorado, og har et skiområde der spænder over 1.600 hektar. Med en sæson, der løber fra begyndelsen af november til april, og piste, der rækker over 3.600 meter, er Wolf Creek det skiområde i Colorado, hvor der falder mest sne; helt op til 400 cm per sæson.

Wolf Creek er en af de sne sikreste resorts i USA
Wolf Creek er en af de sne sikreste resorts i USA

Bæredygtig energi og nedbringelse af CO2-udslippet er et af de største diskussionsemner i skiindustrien. Bare i denne uge blev Vail, også i Colorado, officielt certificeret som den første Sustainable Mountain Resort Destination ved Sustainable Travel International, en non-profit organisation, der tilbyder programmer til at gøre rejsen mere miljøvenlig.

Vail er en del af Vail Resorts, der ejer 10 store skisportssteder hovedsagelig i Nordamerika. Meddelelsen om Sustainable Travel International certification kommer et år efter, at Vail Resorts forpligtede sig til at opnå nul kulstofemissioner på alle sine resorts i 2030.

Der er for alvor gået “sport” i at blive det grønneste skisportssted! I Californien har administrerende direktør for Squaw Valley og Alpine Meadows skiområdet Andy Wirth også hævdet, at hans område vil være 100 procent drevet med vedvarende energi inden udgangen af dette år.

I europa, er Laax i Schweiz, der er hjemsted for en af de mest populære freestyle terrænparker i Europa, begyndt arbejdet på et bæredygtighedsprojekt kaldet Greenstyle, med det mål at blive verdens første selvforsynede skisportssted.

Laax er en af de mest populære feriesteder for freestyle skiløbere og snowboardere, herunder Team GB
Laax er en af de mest populære feriesteder for freestyle skiløbere og snowboardere, herunder Team GB

Dette omfatter oprettelsen af Greenstyle fundamentet, som består af virksomheder og lokale folk dedikeret til bevarelse og udvikling af skiområdet. Målsætningen er at opnå 100 procent vedvarende energi med maksimal effektivitet inden 2020. De sigter også på at reducere mængden af affald i byen betydeligt, og omdanne dets transportsystemer.

Allerede 100 procent af den energi, der kræves af det schweiziske skiområde, kommer fra forskellige CO2-neutrale kilder, og der er et netværk af ladestationer til elbiler og cykler. Talrige genbrugsstationer og steder til genopfyldning af vandflasker er placeret rundt om bjerget, og markedsføringsmaterialer fra Resort Laax Open-konkurrencen genbruges for at skabe poser, rygsække og bærbare tasker efter at arrangementet er afsluttet.

Disse bestræbelser har gjort det muligt for hele Flims Laax Falera-området at reducere energiforbruget med 15 procent i løbet af de sidste syv år.

Det ser ud til, at den miljøvenlige tendens spredes på tværs af alle resorts, da global opvarmning bliver en betydelig trussel mod fremtidens skiferie. Efter en stjernesæson i Alperne med snefald tidligere i år (efter et par foruroligende tørre vintre) bevarer feriesteder som Courchevel og Val Thorens sne i sommermånederne ved hjælp af en metode kaldet snow farming, for at give dem en god start på begyndelsen af næste sæson.

I 2016 blev det rapporteret, at Tignes, en af Europas mest sne sikre resorts, planlægger at bygge et indendørs snecenter på 2.000 m for at forberede sig på klimaændringernes påvirkning. Også i de senere år har forskere i Schweiz og Italien arbejdet på metoder til bevaring af alpine gletsjere for at forhindre dem i at smelte.

Kilde: Telegraph Media

Forfatter: Redaktionen på ecolove