Disse cool sneakers er en fascinerende blanding af affaldsmaterialer der recycles.

For de fleste mennesker er kaffe om morgenen noget af det vigtigste, og hvis du ikke troede at det var muligt at elske din kop kaffe endnu højere, så har du sikkert ikke hørt om Rens sneakers, som er lavet af kaffe. Det er rigtigt – din yndlingsdrink, dit morgenbrændstof, kan nu også “bæres” på dine fødder.

Baseret i Helsingfors, Finland er Rens endelig i gang med at lancere sin første sneakers kollektion på Kickstarter i dag efter to års forsigtigt designarbejde. Disse sko vakte vores opmærksomhed på grund af deres innovative materialer – kaffe og genbrugsplastik, for at være præcise. Disse materialer er manipuleret på en sådan måde, for at producere en sko, der er åndbar, vandtæt og bæredygtig.

Brugt kaffegrums er spundet ind i et garn, så det er lugtfri, UV-blokeringende, hurtigt at tørre og antibakterielt (ja, du kan bruge dem uden sokker, hvis du vil). Materielet er brugt i den aftagelige indersål, den indre beklædning og den strikkede øvre del – ca. 300 gram pr. sko, hvilket svarer til kaffegrums fra 21 kopper kaffe. Kaffegrumset hentes fra 7- Eleven butikker i nærområdet.

Genbrugsplastikken bruges til at lave en membran, der er vandtæt men åndbar, og et strikmateriale, der er let og smidigt, samtidig med at der ydes reel støtte til foden.

Fra en pressemeddelelse:

“Skoen føles ikke som en aqua-sko, den føles som en rigtig sko, og hver sko indeholder plastik tilsvarende 6 plastikflasker. Hele den øvre del er lavet af genbrugsmaterialer, og i sidste ende vil sålen også blive det.

“Den nuværende sål fremstilles i øjeblikket af kondenseret EVA (Ethylen-Vinylacetat). Vi har dog udviklet en ny sål (mellemsål og ydersål) lavet af genbrugs EVA (fra andre skosåler) i stedet for Virgin EVA. Da den første kollektion allerede er på trapperne, vil den nye sål først blive implementere i det næste produktionsprogram. ”

Her på ecolove er vi stor tilhænger af virksomheder som er innovative når det gælder bæredygtighed. Med den store mængde affald, der eksisterer i verden i dag, giver det ingen mening at bruge nyt materiale, der bidrager til yderligere CO2-udledning.

Rens kommer i 8 farver. De er veganske, unisex, håndvaskbare og har 1 års garanti.

Lige nu kører Kickstarter en kampagne, i yderligere 50 dage fra d.d., hvor priserne reduceres med op til 40 procent.

Kilde: www.get.rensoriginal.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove