VAUTE (“Haute” med et “V” for Vegansk, udtales “Vote”) er “Verdens første All-Vegan Fashion Brand.” baseret i Brooklyn. VAUTE blev grundlagt af Chicagoan Leanne Mai-ly Hilgart som forsøger at tage dyr ud af mode industrien, og skabe den perfekte vinter kjole og frakke varm nok til en Chicago vinter.

VAUTE skrev sig ind i historien som det allerførste veganske mærke som blev vist på New York Fashion Week, CNN sagde “Hilgart er modeugens rebel”

PETA opkaldte Hilgart som “mest indflydelsesrige designer”, og Glamour Magazine & Conde Nast kaldte Leanne en “Gamechanger, med Europa-mod, overbevisning, og kreativitet.” VAUTE har også været omtalt i WWD, Elle Frankrig, Business Insider, og mange flere steder. Celebrity fans omfatter Angela Kinsey, Alicia Silverstone, og Emily Deschanel.

Den linje der blev lanceret i sommeren 2009 i kølvandet af ​​recessionen, og som blev forudbestilt til hundredvis af kunder, der aldrig havde set kollektionen, og hvoraf de fleste aldrig havde mødt Leanne, og som skulle vente måneder før modtagelsen af dem, blev den succes og dette bevis på hendes koncept og som har tilladt Leanne at producere hendes linje med tekstiler fra de samme banebrydende producenter, der arbejder med Patagonien og North Face.

Uden en baggrund i modebranchen, og med kun 8 måneder af research i branchen, indså Leanne, at disse højteknologiske ydeevne tekstiler kunne blive til smukke vinterfrakker, skitøj og smukt tøj uden fibre af animalsk oprindelse. Hele hendes første produktion blev finansieret af hendes tidligste tilhængere.

I 2010 flyttede Leanne virksomheden og sig selv til NYC, og åbnede VAUTE første flagskibsbutik i Williamsburg, Brooklyn, 2012-2015, og blev vist i New York Fashion Week i 2013 som det første veganer tøjmærke.

VAUTE har nu to butikker denne sæson, beliggende i Los Angeles og Manhattan med hovedkontor i Brooklyn. Deres mål er at skabe den bedste overtøjskollektion, – smukke og vejrbestandig, med kærlighed til Jorden, dyrene og kunderne. De fortsætter med at udvikle innovative tekstiler og beklædning, således at verden en dag vil se på at være iført dyr som en saga blot.