Venus Williams hentede inspiration fra hendes foretrukne shake-opskrift  for at lancere Happy Viking, et nyt vegansk protein produkt

Venus Williams var verdens nummer et i en kort periode, men har i adskillige år været blandt de bedste spillere i verden, og kan nu også skrive business women på visitkortet, da hun netop har lanceret et vegansk protein produkt kaldet; Happy Viking.

Produktet er en vegansk protein shake inspireret efter en opskrift som hun de sidste 10 år har indtaget efter træning. Den indeholder 20 gram planteprotein fremstillet af ærter og brun ris samt alle ni essentielle aminosyrer, som hjælper med genopretning samt præbiotisk fiber for at hjælpe fordøjelsen. Den kommer i to varianter: chokolade og vanilje. Beslutningen om at lancere det nye Happy Viking-sortiment blev inspireret af den produktive atletes egen diæt.

I 2004 befandt Williams sig i en kamp mod sin egen krop. Hun kæmpede med træthed, åndenød og muskel- og ledsmerter. Hendes symptomer fortsatte med at vokse gradvist, indtil hun ikke længere kunne holde til det, og i 2011 blev den højt dekorerede tennisspiller tvunget til at tage fri for at søge professionel hjælp. Det var dengang at Williams blev diagnosticeret med Sjögrens syndrom, en autoimmun tilstand, der påvirker nervesystemet og identificeres af symptomer som tør mund og øjne samt træthed og ledsmerter. Williams forlod US Open resten af det år, og som et resultat faldt hun fra de 100 bedste tennisspillere for første gang siden 1996. Sjögrens syndrom kan ikke helbredes, men det kan behandles med medicin og livsstilsændringer. Ud over at tage medicin, ændre Williams sin kost til en rå vegansk diæt for at hjælpe med at håndtere sine symptomer.

Ifølge Cleveland Clinic kan en antiinflammatorisk diæt hjælpe med at lindre symptomer på Sjögrens syndrom. Dette betyder at fjerne almindelige udløsere, såsom rødt kød, mejeriprodukter, raffinerede kulhydrater, sukker, alkohol og gluten. Da to kroppe ikke er ens, kan en diætændring påvirke mennesker på forskellige måder.

Williams udtaler: ”Jeg lærte så meget om madsystemet, og hvordan det kan påvirke din krop og dit helbred. Hvis man som atlet ikke levere den optimale præstation på banen, vil modstanderen gøre det, derfor er kosten altafgørende.

Stjerneatlet vendte tilbage til tennis i 2012 og sluttede sæsonen rangeret som nummer 24. Nu, næsten et årti senere, har Williams anvendt sin erfaring med at gå plantebaseret til at lancere Happy Viking. Hun følger ikke længere en strengt rå vegansk diæt, men hun spiser stadig ikke animalske produkter. I et 2019-interview med Insider fortalte  tennisspilleren, at hun var begyndt at introducere nogle kogte fødevarer til sin kost. Linser er nu en af ​​hendes foretrukne måltider efter træning.

Williams manglede dog et ekstra boost efter de lange og hårde trænings timer på banen, og det var her inspirationen opstod til Happy Viking. ”Den måde at spise på var bare svært at vedligeholde til lange perioder,” udtaler hun. “Nogle gange har du bare brug for noget mere omfattende – nogle ris, nogle kartofler – efter en træning, og det giver den plantebaseret protein shake mig.”

Happy Viking er tilgængelig via onlinebutikken.

Kilde: Happy Viking

Foto kilde: Happy Viking

Forfatter: Redaktionen på ecolove