Et svensk firma har udviklet et smart køleskab der skal reducere madaffald

Den svenske opstartsvirksomhed “Karma” har udviklet et nyt opbevaringssystem, der sigter mod at strømline processen ved at hjælpe forbrugere med at købe fødevarer, inden de går til spilde.

Karma der tidligere har udviklet en app, som forbinder forbrugere med virksomheder som restauranter og dagligvarebutikker, der ønsker at sælge deres fødevare til nedsat pris inden udløbsdato, har nu udviklet i samarbejde med elektronik giganten Electrolux et smart køleskab. Karma’s app og det nye køleskabe skal i fremtiden hjælpe forbrugerne med at reducere madaffald yderligere.

Dagligvarebutikker og restauranter der deltager i projektet, vil kunne opbevare deres overskydende mad i de nye køleskabe, som vil være placeret på steder som togstationer og lign, så forbrugerne kan hente deres fødevare på vej hjem fra arbejde.

Ifølge FNs fødevare- og landbrugsorganisation går cirka en tredjedel af al mad, der produceres globalt til spilde hvert år, herunder omkring 40 til 50 procent af rodfrugter, frugt og grøntsager. Dette udgør i alt 1,3 milliarder ton og næsten 1 billion dollar $ i madaffald.

Ved at hjælpe med at redegøre for fødevare som kan gå til spilde, vil apps som Karma kunne få en indflydelse på den samlede forbrugeradfærd. Måske vigtigere er, at de også hjælper folk med at vænne sig til ideen om at reducere madaffald som en selvfølge. Mad er dog ikke det eneste der reddes. Apps som Karma og Too Good Too Go hjælper også både forbrugere og virksomheder med at spare penge, hvilket skaber et win-win-scenarier.

Kilde: www.new.karma.life

Forfatter: Redaktionen på ecolove