Forskere har advaret om en ny gruppe af pesticider, der er positioneret til at erstatte neonicotinoider, kan være lige så skadelige for afgrødebestøvende bier

I nye eksperimenter blev humlebiens evne til at reproducere, og den hastighed, hvormed deres kolonier vokser, begge kompromitteret af de nye sulfoximinbaserede insekticider.

Kolonier udsat for lave doser af pesticidet i laboratoriet gav betydeligt færre arbejdersdygtige humlebier, og halv så mange reproduktive mandlige humlebier, efter at bierne blev overført til naturen.

“Vores resultater viser, at sulfoxaflor”, en af de nye fra gruppen af insekticider ” kan have en negativ indvirkning på humlekoloniernes reproduktive produktion”, siger leadforfatter dr. Harry Siviter, en forsker ved Royal Holloway University of London.

Som med neonicotinoider dræber sulfoxaflor ikke direkte bier, men synes at påvirke immunsystemet eller evnen til at reproducere.

Deres søgen efter føde, og mængden af ​​pollen indsamlet af individuelle bier forblev uændret i eksperimentet.

Undersøgelsen er blevet offentliggjort blandt juridiske udfordringer og skiftende nationale politiske holdninger for neonicotinoider, blandt de mest anvendte insekticider i verden.

I april stemte EU-lande for at forbyde tre neonicotinoidbaserede produkter på åbne marker, der begrænser brugen til overdækkede drivhuse.

Tidligere i denne måned fulgte Canada efter, og meddelte udfasningen af ​​to af de pesticider, der bredt anvendes til raps, majs og sojabønneafgrøder.

Neonicotinoider er baseret på den kemiske struktur af nikotin og angriber insektets nervesystemer. Sulfoximin insekticider, mens de er i en anden gruppe, virker på en lignende måde.

I modsætning til kontaktpesticider, som forbliver på overfladen af ​​løv, absorberes neonicotinoider af planten fra frøfasen og transporteres til blade, blomster, rødder og stilke.

De har været meget udbredt i de sidste 20 år, og var designet til at kontrollere sap-fodring insekter såsom bladlus og larver.

Tidligere undersøgelser har fundet neonicotinoider kan forårsage, at bier bliver desorienterede, så de ikke kan finde vej tilbage til bikuplen, og sænker deres modstandsdygtighed mod sygdom.

Andre undersøgelser har vist, at skadedyr også har opbygget modstand.

I 2013 godkendte USA’s Environmental Protection Agency (EPA) to sulfoxaflorbaserede pesticider til salg under varemærkerne Transform and Closer.

Sulfoxaflor er også registreret i Argentina, Australien, Canada, Kina, Indien, Mexico og et par dusin andre lande.

Eksperter, der ikke var involveret i forskningen, roste metoden og sagde, at resultaterne burde udløse en alarm.

“Denne undersøgelse viser en uacceptabel indflydelse på humlebiens reproduktiv succes efter realistiske niveauer af eksponering for sulfoxaflor”, kommenterede Lynn Dicks, en Natural Environmental Research Council Fellow ved University of East Anglia.

Professor Nigel Raine, ved University of Guelph i Canada, der har et sæde i bevaring af polliner udtaler, “viser resultaterne, at bekymringer over risikoen for at udsætte bier for insekticider ikke bør begrænses til neonicotinoider.”

Frygt er vokset globalt i de senere år over biernes sundhed.

Pesticider er blevet skylden som en årsag til koloni kollaps sammen med mider, pesticider, virus og svamp eller en kombination af disse faktorer.

FN fortalte sidste år, at 40 procent af hvirvelløse pollinatorer, især bier og sommerfugle, risikerer global udryddelse.

Kilde: Nature.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove