Storbritanniens handel med plastaffald til Fjernøsten boomer, skriver Maeve McClenaghan, som er freelance journalist og Senior Investigator for Greenpeace UK. Men det er ikke gode nyheder. Den eksporterede plast er beregnet til at blive genanvendt under britiske forhold og standarder

Eksporten underminerer de britiske genbrugs virksomheder, der står over for faldende priser, reduceret omsætning og alt for ofte, lukning.

Briterne eksporterede mere af sin plastemballageaffald til udlandet til genanvendelse i 2016, end i nogen af de tidligere tre år, ifølge en ny analyse fra Energydesk.

Dataene som kommer fra insidere i industrien, advarer om at affald der sendes til udlandet, bliver brændt eller begravet istedet for at blive genanvendt.

Mere end to tredjedele (67 procent) af plastemballageaffald blev eksporteret til genanvendelse i de første tre kvartaler af 2016, op til 61 procent i samme periode året før, og 60 procent i 2014.

Over 515.000 tons plastemballage blev eksporteret fra England i de første tre kvartaler af 2016 alene. Meget af dette blev sendt til Asien.

Andre advarer om, at plast eksporten kunne bruges som en front, til at smugle andet mere farligt affald ud.

Beviser i en nylig høring for regeringens branche eksperter, advarer ministre om de ukendte faktorer af eksporten, som de hævder ofte eksporteres “illegalt for manuel sortering i Asien, eller bliver brændt for energiudnyttelse”.

Kilde: energydesk.greenpeace.org/

Forfatter: Reaktionen på ecolove