Besøgende kan opleve jordens bedste og værste forurenede byer ved en ny kunstudstilling i London

En kunstudstilling i London genskaber temperaturen og luftkvaliteten af ​​forskellige destinationer rundt om i verden, så de besøgende kan sammenligne de forskelige miljøer.

Udstillingen som er baseret på Somerset House består af nogle forureningspuder af fem tilsluttede geodesiske kupler, som besøgende kan gå igennem. Pollution Pods er skabt af den britiske kunstner Michael Pinsky og først udstillet i Norge sidste år. Det er en del af Climarts fireårige forskningsprojekt, der tester for at se, om folks holdning til klimaændringer kan påvirkes af billedkunst.

Pollution Pods bruger teknologi udviklet af Airlabs, en virksomhed med hjemsted i Danmark, som emulerer forureningsblandingerne i forskellige byer. Niveauer af ozon, kvælstofdioxid, carbonmonoxid, partikler og svovldioxid i hver pod varierer afhængigt af, at byen er simuleret.

Med denne udstilling vil replikationen af ​​luftkvaliteten i byer rundt omkring i verden gøre folk opmærksom på, hvad vi gør mod jorden. Inden i hver geodetisk kuppel er en kopi af luftkvaliteten i London, Norge, Beijing, São Paulo og New Delhi. Udover luftkvaliteten replikerer Pods duften og temperaturen i hver af byerne. Derfor oplever besøgende, hvor varmt, koldt, tørt eller fugtigt hver placering er.

Pinsky’s udstilling vil forsøge at øge bevidstheden om luftforurening, og hvordan nutidig forbrugerisme påvirker vores miljø, og miljøer rundt omkring i verden. Derudover håber skaberne af denne teknologi, at den kan bruges som luftrenser i det offentlige rum. Den nuværende London-udstillingen udstiller den »reneste luft i Storbritannien«, da teknologien er i stand til at fjerne al luftforurening i en kuppel.

Kilde: somersethouse.org.uk
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove