Tidligere, når man tænkte på havearbejde og landbrug, fik man et billede af grønne marker eller haver fyldt med rækker af grøntsager, men med den nye trend Urban Gardening, behøver man ikke længere at tage ud på landet eller eje en have, for at dyrke sine egne urter eller grøntsager

Ifølge De Forenede Nationers Levnedsmiddelkontrol- og Landbrugsorganisation leverer byerne allerede mad til omkring 700 millioner byboere – en fjerdedel af verdens bybefolkning – og næsten hele verdens befolkningstilvækst mellem nu, og 2030 vil koncentrere sig i byområder i udviklingslande, så i dag vil næsten 60 procent af befolkningen i udviklingslandene bo i byer. Med denne hurtige vækst i vores byer skal landbruget i, og omkring byområder spille en større rolle i at brødføde bybefolkningen.

Nu har to 14 årige drenge taget problemet til sig og skabt smarthave.dk, som gør det muligt at dyrke sine egen urter og grøntsager i hjemme. Når du har købt din click and grow smart urtehave, gør den nemlig alt arbejdet for dig. Den sørger for, at din have får en passende mængde vand og lys, så den gror optimalt.

smarthave.dk
Click and grow smart urtehave

Man kan vælge mellem et stort udvalg af forskellige frøkapsler, og i kapslerne er der en passende mængde jord, så det bedste resultat opnås. Det eneste man skal gøre er at åbne kapslerne og lægge jorden med frø i din smarthave.

Kilde: smarthave.dk/

Forfatter: Redaktionen på ecolove.dk