Sidste efterår annoncerede Elon Musk, grundlægger af Tesla Motors, at virksomheden havde kastede sig over soltage til boliger

Tagene, hvori solcellerne er integreret i selve tagstenene, og som er lavet af glas, er ikke bare bæredygtige, men tager sig også aldeles godt ud. Samtidig bliver tagene til at betale for familier, som ellers ikke har mulighed for at købe en Tesla bil.

I vores artikel tilbage i efteråret kunne vi af gode grunde, hverken annoncere en dato for hvornår Solar Roof, som tagene hedder, ville komme til Danmark, eller hvad de ville komme til at koste, da Tesla på det tidspunkt ikke kunne løfte sløret for det.

Men i denne pressemeddelelse skriver Tesla, at soltagene er billigere end de konventionelle tage, og at der selvfølgelig er medregnet, at solenergien kan reducere eller helt eliminere et hjems elregning.

Tesla, angiver at tagene kommer til at koste 150 kr pr. kvadratfod. Denne beregning er generel, og at det afhænger af hvilket tag med hvor mange solceller man ønsker, samt den lokale el tarif.

Man kan som husejer bruge dette link til at beregne prisen på sit nye tag.

Solar Roof skulle ankomme til europa i 2018!

Kilde: Tesla

Forfatter: Redaktionen på ecolove