Tesla´s grundlægger og CEO Elon Musk spøgte ikke, da han sagde at det nye Tesla soltag ser bedre ud end almindelige tage.

De nye tagløsninger til dit hus fra Tesla med solenergi ser faktisk ret godt ud. Og disse tage er visuelt langt flottere end de oprindelige solpaneler som vi kender dem i dag.

Tagene kommer i fire forskellige stilarter, som Tesla præsenterede ved et arrangement i USA.  “Textured Glass Tile”, “Slate Glass Tile,” “Tuscan Glass Tile, og” Smooth Glass Tile.” Hver af disse tage opnår forskellige æstetisk udseender, og ens for dem alle er at de ligner almindelige tagløsninger.

Se præsentationen her:

https://www.youtube.com/watch?v=dRqSkR4ENAg

De aktuelle udgaver af teglene har faktisk to procent tab på effektivitet, så 98 procent af, hvad du normalt ville få fra et traditionelt solpanel, ifølge Elon Musk.

Men selskabet arbejder med 3M om forbedrede belægninger, der har potentiale til eventuelt at gå over normal effektivitet, og som skal kunne opbevare lyset indeni, og fører energien rundt, for at resulterer i mindre energitab samlet set.

Selvfølgelig er der spørgsmålet om prisen

Et Tesla tag koster mindre end de fulde omkostninger ved et nyt tag, og elektriciteten vil være mere konkurrencedygtige eller bedre end prisen på et traditionel tag kombineret med prisen på elektricitet fra elselskabet, udtaler Musk.

Tesla afviser at give specifikke priser i øjeblikket, da det vil afhænge af en række faktor, herunder de varierende installations detaljer som der vil være fra bolig til bolig.

Standard tagløsninger giver ikke skattemæssig fordele til boligejer, ej heller forbedre de energi udgifterne til boligen. Tesla´s nye tage gør det ved at generere nok energi, til en hel bolig, og den overskydende energien bliver gemt på deres nye Powerwall 2.0 batteri.

I sommeren 2017 vil vi se Tesla´s nye produkt i handlen. Tesla´s planer er at starte med en eller to af sine fire tegl, og gradvist udvide mulighederne over tid. Da de er lavet af kvartsglas, bør de holde længere end en almindelige tegl – mindst to eller tre gange almindelige tegls levetid, udtaler Musk.

Forfatter: Redaktionen på ecolove

Kilde: Tech Crunch