Der har været festivaller i mange år, kunstnerne har ændret sig, gæsterne har ændret sig, musikken har ændret sig men en ting er stadig den samme: der bliver efterladt store mængder skrald på festivalspladserne når festivallen er slut.

Der er stadig flere og flere der deltager i festivaller, og som antallet af personer stiger, så stiger antallet af efterladt skrald også. Det har givet marketing bureauet ‘Alma’ og den amerikanske affalds-producent ‘Glad’ en idé til et nyt telt nemlig ‘Glad Tent’

‘Glad Tent’ skal gøre det lettere for festivalsdeltagere at rydde op efter sig selv, fordi de har telt og skraldepose i samme produkt.

Under festivalsdagene fungerer ‘Glad Tent’ som et et-personstelt som er vandtæt og af god kvalitet, senere når festivallen er slut, kan ejeren folde teltet ud og bruge det som skraldesæk. 

Ifølge bureauet ‘Alma’ var der 77 tons skrald efter festivallen Wakarusa i 2013, og 600 tons efter festivallen i Bommaroo 2013, det fik dem til at tage på festivallen SXSW i Texas i år, for at vise deres telt til deltagerne, og give dem et telt helt gratis, hvis deltageren altså lovede at rydde op efter sig selv når festivallen var slut.

Se i videoen nedenunder hvordan det gik.

Website: www.almaad.com

Kilde: http://www.springwise.com/?s=a&cat=13&country&d=2012-09-15%7C2014-09-15&date_type=Last_2+years&paged=7