Tangsalat

Tang den grønne undervandsplante er meget mere end et friskt indslag til ris og rå fisk. Fyldt til randen med vitaminer og mineraler, hvor især B12 er dominerende, står tang ernæringsmæssigt stærkt.

Læs mere om tang her

Tangsalat

  1 personer

  15 minutter

  2 personer

  30 minutter

Ingredienser:

  • 20 gram tørret wakame tang
  • 80 gram romaine salat (eller salat efter eget valg)
  • ½ rødløg
  • Lidt syltet ingefær / eller friskrevet

Dressing: 

  • 1 spsk soyasauce
  • 1 spsk sesamolie
  • 60 ml risvin eddike eller almindelig æbleeddike
  • Lidt honning (1/2 teske)

Fremgangsmåde

  1. Miks alle dressing-ingredienser sammen med 1 spsk vand og rør grundigt. Dressingen kan opbevares i køleskabet i op til en måned.
  2. Lad det tørre wakame tang blødgøre i lunkent vand i 5 minutter.
  3. Hæld vandet fra, når ønsket konsistens er opnået.
  4. Bland salat, finskåret løg og tang i en stor salatskål.
  5. Server med dressing og lidt syltet ingefær