De bionedbrydelige sugerør begynder at blive nedbrudt efter 18 timer og kan spises af  livet havet

Den Amerikanske virksomhed Loliware har skabt et affaldsfrit alternativ til de traditionelle plast- eller papirsugerør. De plantebaserede sugerør ligner og føles som plastik, men begynder at nedbrydes efter blot 18 timer.

“Fremtidens strå” fra Loliware adskiller sig fra andre alternative sugerør, fordi det efterligner plastens styrker. For eksempel i modsætning til papirsugerør bliver Loliwares sugerør ikke bløde. De bruger heller ikke træ eller papirprodukter, hvilket gør det mere miljøvenligt.

Hovedingrediensen er tang; en plante der naturligt regenererer. Tangbasen betyder at det i modsætning til andre sugerør ikke skader livet i havet hvis det havner i havet, og endda kan spises af fiskene.

Loliware siger at sugerøret begynder at blive nedbrudt efter 18 timer. Det er designet til at “forsvinde”, når det komposteres eller smides bort. Når det smides bort, vil det helt nedbrydes i løbet af få uger, siger virksomheden.

Tangbaseret strå er ikke Loliwares første innovation, som erstatter plast. Virksomhedens første kreation var en spiselig kop. Mens sugerørene teknisk set er spiselig, fortæller Loliware at det ikke er designet som en snack. Nogle større virksomheder er allerede enige om at bruge sugerørene, som vil blive kommercielt tilgængelige i 2020.

Virksomhedens slogan “Our devotion is to the ocean”

Kilde: www.loliware.com

Forfatter: Redaktionen på ecolove