Projektet ‘Testcyklisterne’ foregår i byen Gøteborg i Sverige, hvor de tilbyder gratis cykler i seks måneder for at få lokalbefolkningen til at cykle oftere. Beboerne skal dog love, at de tager cyklen mindst tre gange om ugen i stedet for bilen.

Efter mange opfordringer og en masse nye cykelstier, er det stadig svært at opmuntre nogen til at droppe bilen og tage cyklen i stedet. Størstedelen af problemet består af en overbevisning om at cykler er upraktiske – en negativ holdning som byen Gøteborg i Sverige vil prøve at ændre.

Derfor har de iværksat projektet ‘Testcyklisterne’, hvor de tilbyder en cykel i et halvt år. For at tage del i projektet, skal beboerne love at bruge cyklen mindst tre gange om ugen i stedet for deres bil.

Tre dusin ‘test-cykelister’ er blevet udvalgt af Energistyrelsen i Vestsverige til at deltage i projektet og til at være et godt eksempel for deres naboer, familie og venner. Gruppen omfatter blandt andet studerende og småbørnsforældre for at vise at cykler passer til enhver livsstil.

Projektet anerkender at nogle opgaver kan være mere besværlige på cykel, såsom shopping eller at hente børn fra skole, men de mener også at cykling er bedre i mange andre sammenhænge, og det er netop det de ønsker at gøre beboerne opmærksomme på. Formålet med projektet er at bryde den gamle negative mentalitet omkring cykling, udbrede kendskabet og forbedre beboernes vaner.

Efter at have afsluttet projektet vil hver deltager have mulighed for at købe cyklen med rabat. Hvis projektet medbringer succes, er der ønske om at gøre det i et større område og derved få en sundere befolkning og et grønnere miljø.

Website: www.testcyklisterna.se

Kilde: http://www.springwise.com/gothenburg-offers-free-bikes-months-local-population-cycling/?ref=access