Forskere ved Institut de Science des Materiaux de Mulhouse har skabt en ny anvendelse for milliarder liter spildevand efter olivenolieproduktionen

Middelhavslandene producerer størstedelen af ​​verdens olivenolie, som er et vigtigt produkt for millioner af mennesker. Hvad der også produceres sammen med olien er milliarder af liter spildevand.

Disponeringen af affaldet er blevet en betydelig udfordring for producenterne, da forureneren truer grundvandet, landbrugsjorden og marine livet. Indtil videre har forsøg på bortskaffelse, som brænding af spildevandet blot tilføjet til yderligere forurening af atmosfæren.

Forskere fra Frankrigs Institut de Science des Materiaux de Mulhouse har fundet en løsning, som kunne forbedre de miljømæssige fodaftryk efter olivenolieproduktionen, og samtidig give yderligere fordele for landmænd og lokalsamfund.

Ved at indlejre affaldet til et andet regionalt affaldsprodukt, som cypress savsmuld og derefter hurtigt tørre og opvarme blandingen, producerede forskerne vand, sikkert nok til brug ved kunstvanding, biofertilizerpiller og en kondenseret gas-bioolie til brug som varmekilde.

Cypres savsmuld
Cypres savsmuld

Kilde: www.is2m.uha.fr
Kontakt: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove