En forskergruppe fra University of Buffalo, har udviklet en billig og meget effektiv rensning metode, der gør forurenet vand drikkeligt.

Brug af billige materialer og et enkelt design, har Universitet Buffalo forskning kunnet holde soldrevne vandrenser for mindre end 2 USD per kvadratmeter. Dette står i skarp kontrast til vandrensning systemer, der er afhængige af optiske koncentratorer, og kan koste mere end 200 USD per kvadratmeter.

Holdet mener det nye design kan være livsændrende for afsidesliggende samfund, som lever uden pålidelig adgang til elektricitet, og dem der berøres af naturkatastrofer.

Systemet er fremstillet af ekspanderet polystyrenskum og carbon-coatet papir. Polystyrenen holder strukturen flydende og virker som en isolator, og papiret absorberer vandet. Carbonbelægningen på papiret absorberer sollys, og opvarmer vandet nok til at ændre det til damp. Dampen forlader kontaminanter beholderen, så når afkølet, er det drikkevand.

I forsøg, mistede designet kun 12 procent af den producerede varme, hvilket er langt mere effektiv end de muligheder, der er på markedet i øjeblikket. Derudover mener forskerene, at systemet stadig vil kunne producere mellem tre og ti liter drikkevand per dag, hvilket er mere end i de fleste nuværende modeller.

Forfatter: Redaktionen på ecolove