Hvad er tungmetaller?

Tungmetaller findes mange steder i vores omgivelser i f.eks. fødevarer, medicin og miljø.

Tungmetalforgiftning kan mistænkes for at ligge bag mange neurologiske sygdomme, ligesom det kan være en årsag til hverdagslidelser som f.eks. øget stressfølsomhed, hovedpine, migræne, træthed og problemer med hukommelsen.

Der er ingen entydig definition på tungmetaller.

En kemiker vil definere tungmetaller, som en række grundstoffer med højere massefylde end jern, der fremstår som metaller ved stuetemperatur. Andre henregner også jern til tungmetallerne.

Læger og tandlæger vil definere tungmetaller, som ”giftige” metaller, og vil derfor inddrage visse letmetaller som f.eks. Aluminium, Arsen og Titanium / Titan under tungmetallerne.

Et tungmetal nedbrydes aldrig, men vil recirkulere i det uendelige.

Nogle tungmetaller er meget giftige og har ingen nyttefunktion i kroppen. Som eksempler kan nævnes: Kviksølv, Cadmium, Bly, Tin.

Andre tungmetaller er essentielle, hvilket vil sige, at vi har brug for dem i små mængder i føden. Som eksempler kan nævnes Kobber, Jern, Mangan og Zink.

Når disse fødevarer forbruges inden for 24 timer af hinanden, giver byggræsesaftpulver, spirulina, frisk koriander, vilde blåbær og atlantisk dulse den mest effektive metode på planeten til fjernelse af tungmetaller. Disse fødevarer har hver deres unikke styrker, der udfører forskellige roller i afgiftningsprocessen.

Under fjerningsprocessen kan metaller “falde” eller dispergeres tilbage i organerne, hvorefter et andet medlem af holdet vil sætte ind, og tage fat i metallet og fortsætte rejsen mod målstregen. På egen hånd er hver enkelt spiller ikke 100 procent effektiv; Som et hold er de dit anti-heavy metal hemmelige våben!

Indkøbs Tip

Byggræsesaftpulver: Det anbefales dehydreret, så det et vigtigt at være obs på at det skal have betegnelsen RAW og økologisk når det købes i pulverform. Som saft kan det anbefales at købe det hos LivingSuperfood.dk.

Atlantisk dulse: På dansk “søl”, sælges i Natur Poteket.

Hvordan du laver din smoothie:

Kilde: The Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove