Hvad er tungmetaller?

Tungmetaller findes mange steder i vores omgivelser i f.eks. fødevarer, medicin og miljø.

Tungmetalforgiftning kan mistænkes for at ligge bag mange neurologiske sygdomme, ligesom det kan være en årsag til hverdagslidelser som f.eks. øget stressfølsomhed, hovedpine, migræne, træthed og problemer med hukommelsen.

Der er ingen entydig definition på tungmetaller.

En kemiker vil definere tungmetaller, som en række grundstoffer med højere massefylde end jern, der fremstår som metaller ved stuetemperatur. Andre henregner også jern til tungmetallerne.

Læger og tandlæger vil definere tungmetaller, som ”giftige” metaller, og vil derfor inddrage visse letmetaller som f.eks. Aluminium, Arsen og Titanium / Titan under tungmetallerne.

Et tungmetal nedbrydes aldrig, men vil recirkulere i det uendelige.

Nogle tungmetaller er meget giftige og har ingen nyttefunktion i kroppen. Som eksempler kan nævnes: Kviksølv, Cadmium, Bly, Tin.

Andre tungmetaller er essentielle, hvilket vil sige, at vi har brug for dem i små mængder i føden. Som eksempler kan nævnes Kobber, Jern, Mangan og Zink.

Når disse fødevarer forbruges inden for 24 timer af hinanden, giver byggræsesaftpulver, spirulina, frisk koriander, vilde blåbær og atlantisk dulse den mest effektive metode på planeten til fjernelse af tungmetaller. Disse fødevarer har hver deres unikke styrker, der udfører forskellige roller i afgiftningsprocessen.

Under fjerningsprocessen kan metaller “falde” eller dispergeres tilbage i organerne, hvorefter et andet medlem af holdet vil sætte ind, og tage fat i metallet og fortsætte rejsen mod målstregen. På egen hånd er hver enkelt spiller ikke 100 procent effektiv; Som et hold er de dit anti-heavy metal hemmelige våben!

Indkøbs Tip

Byggræsesaft/pulver: Det anbefales dehydreret, så det et vigtigt at være obs på at det skal have betegnelsen RAW og økologisk når det købes i pulverform. Som saft kan det anbefales at købe det hos LivingSuperfood.dk.

Atlantisk dulse: På dansk “søl”, sælges i Natur Poteket.

Hvordan du laver din smoothie:

Ingredienser:

  • 2 kopper frosne vilde blåbær
  • 1 kop frisk koriander
  • 1 tsk spirulina pulver
  • 1 tsk byggræssaft / pulver
  • 1 spsk. Atlantisk dulse (søl)
  • 2 bananer
  • 1 Appelsin
  •  1 kop vand (valgfrit)

Fremgangsmåde:

  1. Kombiner bananer, blåbær, koriander, byggræsjuicepulver, spirulina og søl med saften af en appelsin i en blender og blend, indtil du får en cremet smoothie.
  2. Tilsæt op til 1 kop vand, hvis der ønskes en tyndere konsistens. Server og nyd!

Vilde blåbær: Trækker tungmetaller ud af dit hjernevæv, helbred og reparer eventuelle huller, der er skabt af oxidation, når tungmetaller fjernes. De potente antioxidanter i vilde blåbær hjælper med at vende enhver oxidativ skade, der efterlades ved fjernelse af tungmetal.

Byggræssaft / pulver: Har evnen til at trække tungmetaller ud af din milt, tarmkanalen, bugspytkirtlen, skjoldbruskkirtlen og det reproduktive system. Ekstrakt af byggræssaft forbereder kviksølv til fuldstændig absorption af spirulina.

Spirulina: Trækker tungmetaller ud af din hjerne, centralnervesystemet og leveren og opsuger tungmetaller ekstraheret med byggræssaft.

Frisk Koriander: Går dybt ind i svært tilgængelige steder og ekstraherer oplagret metaller fra tidligere år.

Atlantic dulse ( Søl): Binder til kviksølv, bly, aluminium, kobber, cadmium og nikkel. Atlantic dulse går ind på dybe steder skjulte steder i fordøjelseskanalen og tarmen, søger kviksølv, binder sig til det og frigiver det aldrig, før det forlader kroppen. Atlantic dulse fungerer også som nødsikkerhedskopiering, hvilket hjælper med at sikre, at alle tungmetaller, der kommer så langt som tyktarmen faktisk forlader kroppen.

Drik den dagligt før morgenmaden eller som erstatning for din morgenmad.

Kilde: The Medical Medium

Forfatter: Redaktionen på ecolove