Den Hollandske virksomhed Studio Roosegaarde, beliggende i Rotterdam, har skabt en kæmpe smog støvsuger, der skaber bobler af ren luft, og forvandler den indsamlede forurening til smykker.

smogjewelry-ecolove

Smog free project, som projektet hedder, har til formål at rense luften, og mindske forureningen i nærmiljøet omkring den opstillede støvsuger.

Smog Free Tower som mest er drevet af vinden, bruger den samme mængde elektricitet som en elkedel og renser 30.000 kubikmeter luft i timen.

En del af virksomhedens focus, har været at hjælpe med forureningen generelt. Derfor har man valgt at installere den første i Beijing i september 2016, som er én af de byer i kina, som har en massiv forurening.

The Tower “trækker” forurening ind ved hjælp af en elektrisk strøm, for at distribuere positive ioner i luften, som tiltrække skadelige luftbårne partikler. En negativ ladning inde i tårnet, trækker derefter snavs ind og efterlader luften ren.

Smog opsamles herefter og komprimeres til små terninger, som anvendes i en eksklusive Smog Free Jewelry design kollektion. Kollektionen er begrænset, og omfatter ringe, manchetknapper og terninger. Kollektionen kan købes på virksomhedens website.

Forfatter: Redaktionen på ecolove