Smertestillende naturmedicin:

1. Gurkemeje
Gurkemeje som længe har været brugt til at bekæmpe betændelse, og fremme afgiftning, lindre smerter, og forbedre den generelle sundhed. Gurkemeje fungerer som et kraftfuldt smertestillende middel til bl.a. kroniske smerter, muskelsmerter, rygsmerter, tandpine, og gigtsmerter. Gurkemeje kan også bruges til at give smag i madretter, eller kan bruges i teer, smoothies eller juiceopskrifter.
OBS: Kombiner med sort peber så øger du optagelsen af de aktive stof curcumin i gurkemeje.

2. Ingefær
Ingefær, er et andet kraftfuldt smertestillende middel til bekæmpe betændelse og smerte. Det hjælper bl.a. ved kroniske ledsmerter eller gigt. Ingefær fungerer godt i te, madretter, desserter samt smoothies.

3. Chili Peber
Hvis du kan lide krydret mad, så er der en god nyhed til dig. Capsaicin, som findes i chilipeber, har smertestillende egenskaber. Det forstyrrer og svækker de smertesignaler, som går til din hjerne.
Capsaicin hjælper dig med at behandle ledsmerter, fibromyalgi, helvedesild, migræne, og hovedpine. En god omgang smertestillende er ved, at drikke 3 tsk cayennepeber i et glas vand. Så vil du mærke øjeblikkelig lindring.

4. Hvidløg
Hvidløg har længe været brugt imod tandpine, øreinfektioner, og gigt- og ledsmerter. Lav f.eks. en hvidløgsolie, og put nogle knuste nelliker i, og lad det stå på køl. Brug evt. olien til at smøre på ømme led, eller ved f.eks. tandpine, ved at smøre det ramte område ind i olien.

5. Kryddernelliker
Nelliker, er bl.a. godt til at lette tandsmerter. Du skal tygge på et par hele nelliker, som vil frigive det kraftfulde smertestillende stof, eugenol.

6. Kirsebær
Kirsebær er en fremragende og lækker måde at lette f.eks. gigtsmerter eller en hovedpine. Kirsebær s ‘høje niveauer af anthocyaniner, som har en anti-inflammatorisk og smertestillende virkning. De hjælper med at fjerne enzymer, som er ansvarlige for inflammation og smerte i de forskellige væv.

7. Æble cider eddike
Æble cider eddike kan bruges til en lang række lidelser. Det virker f.eks. til at helbrede og lindre halsbrand. Eddike er også smertestillende og antiinflammatorisk, og kan bl.a. bruges til gigt og ledsmerter. Derudover kan den bruges til betændelser.

8. Hvid birkebark
Hvid birkebark blev engang brugt som en naturlig form af aspirin af grækerne. Dets aktive stof salicin er kendt for sine smertestillende egenskaber og har samme virkning som den syntetiske aspirin på markedet. Det kan behandle forskellige former for smerter, f.eks. ryg, led og muskelsmerter tand- og hovedpine. Pilebark kan findes i pulverform, urtete, eller i kapsler.

9. Magnesium-rige fødevarer
Mange mennesker lider af magnesiummangel uden at vide det. Magnesium spiller en vigtig rolle i mange af vores kropsfunktioner, såsom en normal nerve-og muskel funktion. Mange mennesker finder lindring ved at tilføje flere magnesium-rige fødevarer til deres kost, eller også ved at tage et magnesium kosttilskud.

10.Blåbær og Tranebær
Blåbær og Tranebær er gode naturlige midler til at behandle og forebygge urinvejsinfektioner. De er fyldt med garvesyrer, som er meget effektive til at dræbe de dårlige bakterier, som forårsager urinvejsinfektioner.