Den finske virksomhed Naava, har udviklet en fjernstyret smart væg af planter, der konstant renser luften indendørs

På baggrund af forskning foretaget af NASA, har den finske virksomhed Naava udviklet et proprietært operativsystem til fjernstyring af en smart væg af planter. Væggen giver en konstant strøm af ren luft og kræver lidt eller ingen ledelse fra brugerne.

Virksomheden leverer en komplet vedligeholdelsestjeneste, og bruger et intelligent operativsystem til dens kunstig intelligens for at maksimere fordelene ved hver installation.

Med en online design guide er det let at tilpasse plante væggen, så den passer ind i de forskellige kontor eller bolig miljøer.  Alle planter, der anvendes i væggene, er allergifrie, og rødderne sidder i et ikke-organisk materiale, hvilket betyder, at der ikke er brug for jord. Mikrober i vækstmaterialet forbedrer røddernes naturlige rengøringsmuligheder, hvilket betyder, at væggen altid er tændt og producerer endnu mere ren luft, end planterne ellers ville kunne. Sensorer i væggen overvåger systemet, og justere automatisk luftstrømme, vand og lys efter behov. AI tilpasses alt efter satellitvejrdata for enhver placering.

Kilde: www.naava.io

Forfatter: Reaktionen på ecolove