Et nyt dæk koncept anvender mos- og indbygget elektronik for at reducere byforurening

The Goodyear Tire & Rubber Company som startede i 1898, har nu udviklet et koncept, der kan være med til at hjælpe på den globale forurening. Dækket, som blev introduceret på 2018 Geneva International Motor Show, hedder Oxygene.

Den har en åben struktur og levende mos vokser indenfor sidevæggen. Dækkets design og struktur gør det muligt for slidbanen at absorbere og cirkulere fugt. Desuden bruger mossen denne fugt til at vokse, absorbere kuldioxid og frigive ilt via fotosyntese. Goodyear vurderer, at hvis hver bil i en by på størrelse med ​​Paris bruger disse dæk, vil mere end 4.000 tons kuldioxid absorberes af dækkene hvert år.

goodyear-oxygene
Goodyear-oxygene

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er over 80 procent af befolkningen, der bor i byområder, hvor luftkvaliteten måles af WHO udsat for høj luftforurening. Dette omfatter forurenende stoffer som kulilte og bly. Det nye dæk blev udviklet som svar på dette. Ifølge Chris Delaney, præsident for Goodyear Europe, Mellemøsten og Afrika, vil “Smartere, grønnere infrastrukturer og transport være afgørende for at imødekomme de mest presserende udfordringer i bymobilitet og -udvikling”. Oxygene-dækket er designet til at tilskynde folk til at tænke mere over, hvordan man løser disse udfordringer.

Oxygene dæk er 3D-trykt med gummi pulver lavet af genbrug dæk. De bruger den energi, der genereres af mosen under fotosyntese til strømelektronik. Dette omfatter indbyggede sensorer, en AI-behandlingsenhed og lys, der ændrer farver for at advare om kommende vejforhold. Oxygene bruger et synligt lys kommunikationssystem til at muliggøre mobilkapacitet med høj kapacitet. Dette muliggør at dækkene kan forbindes med intelligente mobilitetsstyringssystemer.

Kilde: www.goodyear.eu
Email: [email protected]

Forfatter: Redaktionen på ecolove